ΓΔ: 2007.56 0.57% Τζίρος: 28.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:01
Η σημαία των ΗΠΑ
Η αμερικανική σημαία κυματίζει με ηλιαχτίδες, συμβολίζοντας την Ανεξαρτησία και τις αξίες των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ψήφισαν σχέδιο δαπανών 3,5 τρισ. δολαρίων

Πρόκειται για σχέδιο δαπανών για τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις οποίες περιλαμβάνονται η προσχολική παιδεία για όλους, η στέγαση και οι φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νωρίς σήμερα το πρωί ένα σχέδιο δαπανών 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν με 50 ψήφους έναντι 49, καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν με βάση τις κομματικές γραμμές. Η ψηφοφορία αυτή αποτελεί την αρχή συζητήσεων που θα διαρκέσουν εβδομάδες μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπάιντεν σχετικά με τις προτεραιότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται η προσχολική παιδεία για όλους, η στέγαση και οι φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες.

Καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν μικρές πλειοψηφίες και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, θα χρειαστεί να διαμορφώσουν ένα πακέτο που θα κερδίσει την υποστήριξη τόσο των προοδευτικών, όπως η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που θέλουν σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και των μετριοπαθών, περιλαμβανομένης της γερουσιαστή Κίρστεν Σινέμα, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέγεθος του νομοσχεδίου.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από συζήτηση 14-1/2 ωρών, η οποία άρχισε αμέσως αφού η Γερουσία ψήφισε χθες, Τρίτη, ένα νομοσχέδιο 1 τρισεκ. δολαρίων για τις υποδομές με 69 ψήφους έναντι 30.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναβολή συνάντησης Ρούμπιο-Λαβρόφ μειώνει ελπίδες Τραμπ για Πούτιν

Η προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Ρωσίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για Σύνοδο Τραμπ-Πούτιν, αναβλήθηκε, σύμφωνα με το CNN. Η Μόσχα τονίζει πως δεν είχε ληφθεί απόφαση, ενώ απαιτείται περαιτέρω προετοιμασία.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εφετείο επιτρέπει στον Τραμπ να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ

Διχασμένο το Εφετείο επέτρεψε στον Τραμπ να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ, αν και διαφωνούν πολιτεία και δήμος. Η προσωρινή απόφαση χαρίζει νομική νίκη στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, με δύο από τους τρεις δικαστές υπέρ του.
Κύριο κτίριο NASA
ΔΙΕΘΝΗ

Η NASA στρέφεται σε νέες συνεργασίες για αποστολές στη Σελήνη

Η NASA θα ξεκινήσει νέα διαδικασία υποβολής προσφορών για αποστολές στη Σελήνη λόγω καθυστερήσεων της SpaceX, με τη συμμετοχή πιθανόν και της Blue Origin. Το πρόγραμμα Artemis στοχεύει στην επιστροφή στη Σελήνη και αποστολή στον Άρη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν παραβιάσει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία κατάπαυσης στη Γάζα, μετά από καταγγελίες του Ισραήλ για παραβιάσεις, τις οποίες η Χαμάς διαψεύδει. Οι δηλώσεις έγιναν παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού.