ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Προσφέρουν μπόνους 1.000 δολαρίων σε εκπαιδευτικούς για να εμβολιαστούν

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να μην υπάρχουν οι πολυάριθμες διακοπές στην εκπαίδευση που καταγράφηκαν τα τελευταία δυο χρόνια λόγω πανδημίας.

Σχολεία στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζιας θα καταβάλλουν ένα μπόνους ύψους 1.000 δολαρίων στους εργαζόμενούς τους που θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19, προκειμένου να παρακινήσουν στον εμβολιασμό, τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αύξηση των μολύνσεων λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «πολυάριθμων διακοπών, που σημειώθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας», εξήγησαν σε ένα δελτίο τύπου οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της κομητείας Χένρι, κοντά στην Ατλάντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

«Οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους αξίζουν και ελπίζουν για τη συνέπεια και σταθερότητα στη μάθησή τους. Το να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοικτά και να διασφαλίσουμε την υγεία των εργαζομένων μας είναι αναγκαίο για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Οι πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί με ένα από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια στη χώρα (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson), μεταξύ των 6.000 εργαζομένων που μετρούν τα σχολεία, θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το ποσό έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μπόνους χρηματοδοτείται από ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα που στοχεύει να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια, εξήγησαν οι υπεύθυνοι. Στην κομητεία Χένρι, τα κρούσματα αυξήθηκαν 40% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αυστηρότεροι κανόνες βίζας για ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους

Η κυβέρνηση Τραμπ αυστηροποιεί τους κανόνες για τη διάρκεια βίζας σε ξένους φοιτητές, επισκέπτες ανταλλαγών και δημοσιογράφους, ορίζοντας συγκεκριμένα χρονικά όρια σε αντίθεση με το ισχύον καθεστώς που βασίζεται στη διάρκεια προγράμματος.
Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Βολιβίας-ΗΠΑ για ενίσχυση της καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν εκπαίδευση και εξοπλισμό στη βολιβιανή αστυνομία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, στο πλαίσιο νέας συμφωνίας μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια διακοπής διπλωματικών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

UNESCO: Σε κίνδυνο η εκπαίδευση στην Κούβα λόγω ενεργειακού αποκλεισμού ΗΠΑ

Η UNESCO προειδοποιεί ότι ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα απειλεί σοβαρά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μειώνοντας τις ώρες μαθημάτων και εντείνοντας τις ελλείψεις καθηγητών, με σοβαρές επιπτώσεις για τη νέα γενιά.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία ΑΠΘ με Texas A&M για έρευνα και καινοτομία στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΠΘ υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τα Texas A&M και TEES, ενισχύοντας τη συνεργασία στην εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, με δράσεις όπως ανταλλαγές φοιτητών, κοινούς ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς στόχους.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Σχέδια για μετατροπή βομβαρδισμένου πανεπιστημίου σε μουσείο πολέμου

Οι ιρανικές αρχές θα μετατρέψουν το βομβαρδισμένο πανεπιστήμιο στην Ισφαχάν σε μουσείο πολέμου, ώστε να αναδείξουν τις συνέπειες των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων. Νέο κτίριο για το πανεπιστήμιο θα ανεγερθεί αλλού.