ΓΔ: 2033.97 0.73% Τζίρος: 205.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
usa-astynomia
Φώτο: Shutterstock

Τρίτο περιστατικό πυροβολισμών στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ πολλά περιστατικά πυροβολισμών με δεκάδες πολίτες να έχουν πέσει νεκροί. Εντείνονται οι συζητήσεις για αυστηρότερους νόμους περί οπλοκατοχής.

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες σε περιστατικό που σημειώθηκε στο Σρέβεπορτ της Λουιζιάνα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KSLA χθες Κυριακή αργά το βράδυ, το τρίτο περιστατικό με μαζικά πυρά που αναφέρεται στις ΗΠΑ σε διάστημα 24 ωρών.

Σε μια σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της έρευνας για το περιστατικό, ενώ δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των ατόμων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ούτε σχολίασε την κατάσταση της υγείας τους.

Αστυνομικοί απάντησαν σε μια κλήση για μποτιλιάρισμα όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Απαντήσαμε το βράδυ σε μια κλήση για μποτιλιάρισμα και στη διάρκεια αυτού ακούστηκαν πολλά πυρά», εξήγησε. Ένα από τα θύματα έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ ένα άλλο φέρει πολλά τραύματα από σφαίρες, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Love Shreveport- Bossier. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 21:00 τοπική ώρα χθες το βράδυ στη λεωφόρο Χιρν της πόλης Σρέβεπορτ, στη βορειοδυτική Λουιζιάνα, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSLA.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων πολιτών. Ένοπλος σκότωσε οκτώ υπαλλήλους της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στην Ινδιανάπολη την Πέμπτη το βράδυ, ενώ τουλάχιστον επτά περιστατικά μαζικών πυρών έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα. Νωρίτερα χθες Κυριακή τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρότημα κατοικιών στο Όστιν του Τέξας, με τις αρχές να αναζητούν έναν πρώην αναπληρωτή σερίφη για το περιστατικό.

Σε ξεχωριστό συμβάν τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς σε μπαρ της κομητείας Κενόσα στο Ουισκόνσιν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η αύξηση αυτού του είδους των περιστατικών ενισχύει τη στήριξη των Αμερικανών σε μια πιο αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, οι περισσότεροι Αμερικανοί στηρίζουν την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, όμως η Ουάσινγκτον έχει κάνει πολύ λίγα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κατά της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στη Γάζα

Ο Νετανιάχου εξέφρασε αντίθεση στη συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στη Γάζα, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής. Συζητήθηκε η επόμενη μέρα στη Γάζα με επίκεντρο την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση του θύλακα.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος ελέγχει τα σχέδια αίθουσας χορού εν μέσω κατεδάφισης

Ο Λευκός Οίκος θα καταθέσει τα σχέδια για αίθουσα χορού ύψους 250 εκατ. δολαρίων που πρότεινε ο Τραμπ, παρότι οι κατεδαφίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, προκαλώντας αντιδράσεις για έλλειψη ελέγχου πριν τις εργασίες στο ιστορικό κτίριο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ ενέκρινε νόμο για ισραηλινή νομοθεσία στη Δυτική Όχθη

Η Κνεσέτ ενέκρινε σε πρώτη ψηφοφορία νομοσχέδιο για εφαρμογή της ισραηλινής νομοθεσίας στη Δυτική Όχθη, που ισοδυναμεί με προσάρτηση. Το Λικούντ απείχε, ενώ το νομοσχέδιο πέρασε με 25-24. Απαιτούνται ακόμη τρεις ψηφοφορίες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεν επιστρέφουμε σε συνομιλίες με «παράλογες» απαιτήσεις ΗΠΑ

Το Ιράν δεν θα επανέλθει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ όσο η Ουάσινγκτον συνεχίζει με παράλογες απαιτήσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες σταμάτησαν εξαιτίας υπερβολικών αμερικανικών όρων.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Δύσκολη η αφοπλιστική αποστολή κατά Χαμάς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε από την Ιερουσαλήμ ότι είναι πολύ δύσκολη η αποστολή αφοπλισμού της Χαμάς και ανοικοδόμησης της Γάζας, όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης πυρός υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πλειοψηφία υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους σε δημοσκόπηση

Το 59% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του 80% των Δημοκρατικών και του 41% των Ρεπουμπλικάνων, στηρίζουν την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.