ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
USA-dollars
Shutterstock

ΗΠΑ: Κοντά στο 1 τρισ. δολ. το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019

Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους για το οικονομικό έτος 2019, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ανήλθε σε 984 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 4,6% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 26% το οικονομικό έτος 2019, πλησιάζοντας το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παρά την ανάπτυξη της οικονομίας και τα έσοδα από τους επιπλέον δασμούς, αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου με την Κίνα.

Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους για το οικονομικό έτος 2019, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ανήλθε σε 984 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 4,6% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, χρονιά κατά την οποία το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είχε φτάσει το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξερχόταν από την οικονομική κρίση και τη μεγάλη ύφεση.

Οι δασμοί, που επιβλήθηκαν κυρίως σε κινεζικά προϊόντα στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, έχουν συνεισφέρει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό κράτος, ένα ποσό ρεκόρ που αποτελεί αύξηση κατά 70% σε σχέση με το συνηθισμένο, επεσήμανε το υπουργείο. Όμως αυτό δεν εμπόδισε το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξηθεί κατά 205 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Τουρκία: Έτσι θα αποφύγετε κυρώσεις για τους S400

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι τους S400. Ας τους απενεργοποιήσουν, ας τους στείλουν πίσω, ας τους καταστρέψουν, ό,τι νομίζουν», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα των ΗΠΑ στη διπλωματία

Ο Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στη διπλωματία, μετά την ακύρωση της αποστολής τους στο Πακιστάν, όπου ο ίδιος παρουσίασε το ιρανικό σχέδιο για μόνιμη ειρήνη. Τη συνάντηση χαρακτήρισε παραγωγική.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν ξέρει ποιος ηγείται του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε ταξίδι απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, επικαλούμενος «τεράστια σύγχυση» στη διοίκηση του Ιράν. Δήλωσε ότι κανείς, ούτε οι ίδιοι οι Ιρανοί, δεν γνωρίζουν ποιος είναι επικεφαλής της χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει ταξίδι στο Πακιστάν – Προτρέπει τους Ιρανούς να τηλεφωνήσουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε πως η ακύρωση του ταξιδιού Αμερικανών απεσταλμένων στο Πακιστάν δεν σημαίνει επανέναρξη πολέμου κατά του Ιράν και τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.