ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
USA-dollars
Shutterstock

ΗΠΑ: Κοντά στο 1 τρισ. δολ. το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019

Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους για το οικονομικό έτος 2019, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ανήλθε σε 984 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 4,6% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 26% το οικονομικό έτος 2019, πλησιάζοντας το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παρά την ανάπτυξη της οικονομίας και τα έσοδα από τους επιπλέον δασμούς, αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου με την Κίνα.

Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους για το οικονομικό έτος 2019, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, ανήλθε σε 984 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 4,6% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, χρονιά κατά την οποία το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είχε φτάσει το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξερχόταν από την οικονομική κρίση και τη μεγάλη ύφεση.

Οι δασμοί, που επιβλήθηκαν κυρίως σε κινεζικά προϊόντα στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, έχουν συνεισφέρει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό κράτος, ένα ποσό ρεκόρ που αποτελεί αύξηση κατά 70% σε σχέση με το συνηθισμένο, επεσήμανε το υπουργείο. Όμως αυτό δεν εμπόδισε το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξηθεί κατά 205 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Τουρκία: Έτσι θα αποφύγετε κυρώσεις για τους S400

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι τους S400. Ας τους απενεργοποιήσουν, ας τους στείλουν πίσω, ας τους καταστρέψουν, ό,τι νομίζουν», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ανάκληση βίζας για την πρέσβειρα της Βραζιλίας στην Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ ανακάλεσαν τη βίζα της πρέσβειρας Βραζιλίας στην Ουάσιγκτον, μετά την άρνηση χορήγησης αμερικανικών βίζων σε αξιωματούχους. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η βίζα μπορεί να δοθεί ξανά αν επιλυθεί η διαφορά.
los angeles
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ελαττωματικό καλώδιο προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στην Αλταντίνα το 2025

Ελαττωματικό καλώδιο της Southern California Edison προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά «Ίτον» στο Λος Άντζελες τον Ιανουάριο 2025, σύμφωνα με επίσημη έκθεση. Η φωτιά σκότωσε 19 άτομα και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια στην Αλταντίνα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Πρόοδος στις ΗΠΑ-Ιράν συνομιλίες, τηλεφώνημα Αλ Θάνι-Τραμπ

Το Κατάρ δήλωσε πως οι μεσολαβητές σημειώνουν πρόοδο για τον τερματισμό της έντασης ΗΠΑ-Ιράν, παρά τη διάψευση της Τεχεράνης για συνομιλίες. Η τιμή πετρελαίου Μπρεντ έπεσε 4% μετά την ανακοίνωση.