ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φώτο: Shuttertock

«Εμπάργκο» Tραμπ σε New York Times και Washington Post

To είχε πει σε δηλώσεις του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και τώρα το έκανε: οι εφημερίδες «The New York Times« και «The Washington Post» δεν θα διανέμονται πλέον κάθε πρωί στον Λευκό Οίκο.

Δε θα διανέμονται πλέον κάθε πρωί στον Λευκό Οίκο οι εφημερίδες «The New York Times» και «The Washington Post», επιβεβαίωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, που χαρακτηρίζει «εχθρούς του λαού». Κίνηση που ήταν αναμενώμενη μετά και από τις τελευταίες δηλώσεις εναντίον των Τάιμς της Νέας Υόρκης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στο Fox News, «Δεν τους θέλουμε πλέον στον Λευκό Οίκο. Πιθανόν θα τερματίσουμε [τη συνδρομή της αμερικανικής προεδρίας στην εφημερίδα], όπως και αυτή στην Ουάσινγκτον Πόουστ», συνέχισε. «Διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις», επανέλαβε, για νιοστή φορά.

Η Γκρίσαμ διευκρίνισε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο Λευκός Οίκος εννοεί να ζητήσει όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες να τερματίσουν με τη σειρά τους τις συνδρομές τους στις δύο εφημερίδες.

«Είμαι βέβαιος ότι οι δημοσιογράφοι των Τάιμς της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον Πόουστ θα συνεχίσουν να κάνουν ποιοτική δημοσιογραφική δουλειά, χωρίς να νοιάζονται εάν ο πρόεδρος παραδέχεται πως τους διαβάζει», ήταν η αντίδραση του Τζόναθαν Καρλ, προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο (WHCA). «Το να υποκρίνεται κανείς πως αγνοεί τη δουλειά του ελεύθερου Τύπου δεν θα εξαφανίσει τις ειδήσεις, ούτε θα εμποδίσει τους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το κοινό και να ζητούν να λογοδοτούν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα των ΗΠΑ στη διπλωματία

Ο Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στη διπλωματία, μετά την ακύρωση της αποστολής τους στο Πακιστάν, όπου ο ίδιος παρουσίασε το ιρανικό σχέδιο για μόνιμη ειρήνη. Τη συνάντηση χαρακτήρισε παραγωγική.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν ξέρει ποιος ηγείται του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε ταξίδι απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, επικαλούμενος «τεράστια σύγχυση» στη διοίκηση του Ιράν. Δήλωσε ότι κανείς, ούτε οι ίδιοι οι Ιρανοί, δεν γνωρίζουν ποιος είναι επικεφαλής της χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει ταξίδι στο Πακιστάν – Προτρέπει τους Ιρανούς να τηλεφωνήσουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε πως η ακύρωση του ταξιδιού Αμερικανών απεσταλμένων στο Πακιστάν δεν σημαίνει επανέναρξη πολέμου κατά του Ιράν και τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστής θέτει υπό αμφισβήτηση την προσφυγή Τραμπ κατά της εφορίας

Δικαστής στις ΗΠΑ όρισε ακροαματική συνεδρίαση για να κριθεί αν ο Ντόναλντ Τραμπ, προσφεύγοντας κατά της εφορίας και ζητώντας 10 δισ. δολάρια, έχει συνταγματικό δικαίωμα να στραφεί κατά της κυβέρνησης.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικό διυλιστήριο για συναλλαγές με το Ιράν

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο κινεζικό διυλιστήριο Hengli λόγω συναλλαγών με το Ιράν, καθώς και σε 40 ναυτιλιακές εταιρείες που βοηθούν την ιρανική οικονομία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν το διεθνές δίκαιο για δικά τους συμφέροντα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αγνοούν διεθνείς διπλωματικές συμβάσεις για να εξυπηρετήσουν μόνο τα συμφέροντά τους, επιδιώκοντας κυριαρχία στην ενεργειακή αγορά και αγνοώντας το διεθνές δίκαιο.