ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
biden, USA
Φωτο: Shutterstock

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα καταδικαστεί στη δίκη στη Γερουσία

Εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο στη Γερουσία. Η δίκη του Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν πιστεύει ως ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».

Ο κ. Μπάιντεν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία - με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές και γερουσιάστριες των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία.

Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου. Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ενέκρινα νέα πρότυπα οικονομίας καυσίμων αντίθετα με Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέα πρότυπα οικονομίας καυσίμων, καταργώντας την υποχρεωτική πολιτική για ηλεκτρικά οχήματα της κυβέρνησης Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές και το κόστος για τις οικογένειες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά από Ευρωπαίους να επιστρέψουν τη βοήθεια Μπάιντεν στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα απαιτήσει από την Ευρώπη να επιστρέψει την αμερικανική βοήθεια που δόθηκε στην Ουκρανία υπό τον Μπάιντεν, τονίζοντας πως η Ευρώπη έπρεπε να είχε καλύψει το κόστος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Χαλαρώνει τους κανόνες για τους ρύπους από τα βαριά φορτηγά στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί νέα χαλάρωση των ορίων εκπομπών σε βαριά φορτηγά προκαλώντας αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το κλίμα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κοροϊδεύει την Τζιλ Μπάιντεν για το ντιμπέιτ του 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε σκωπτικά την παραδοχή της Τζιλ Μπάιντεν για το αποτυχημένο ντιμπέιτ του Τζο Μπάιντεν το 2024, σημειώνοντας ότι η δική του εμφάνιση επισκιάστηκε από τις δηλώσεις της πρώην πρώτης κυρίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν με ικανοποιεί ο εφοδιασμός των ΗΠΑ με νέα οπλικά συστήματα

Ο Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον εξοπλισμό των ΗΠΑ με σύγχρονα όπλα, επικρίνοντας τον Μπάιντεν για «δωρεές» όπλων υψηλής τεχνολογίας στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίζει λεπτομέρειες ή να αναφέρεται σε άλλες συγκρούσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τζακ Σμιθ κατηγορεί τον Τραμπ για παράνομη ανατροπή εκλογών 2020

Ο Τζακ Σμιθ κατηγορεί τον Τραμπ ότι προσπάθησε παράνομα να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 και να εμποδίσει τη μεταβίβαση εξουσίας στον Μπάιντεν, αγνοώντας πολιτικές σκοπιμότητες στη δίωξή του.