ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 01:38:40
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
Ερντογάν: Ζητά την άρση των περιορισμών στην τουρκική αμυντική βιομηχανία

ΗΠΑ: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο

«Οι ΗΠΑ έχουν παροτρύνει την Τουρκία να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο» τονίζει εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα. Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «γελοία» τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στο NATO

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τη «μονομερή» στήριξη των ΗΠΑ προς το NATO, χαρακτηρίζοντάς την «γελοία», λίγες μέρες πριν τη σύνοδο στην Άγκυρα. Τόνισε πως δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και δημοσίευσε γράφημα με τις δαπάνες των ΗΠΑ.
TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο ΗΠΑ για μπλοκάρισμα πώλησης κινητήρων στην Τουρκία

Η βουλευτής Ντίνα Τάιτους κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά της πώλησης κινητήρων της General Electric στην Τουρκία, εκφράζοντας ανησυχίες για αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατά της πώλησης κινητήρων στην Τουρκία

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή πώληση κινητήρων μαχητικών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο CAATSA.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο προς Τραμπ: Όχι κινητήρες για το τουρκικό KAAN

Το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο ζητά με επιστολή του στον Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση κινητήρων GE F110 στην Τουρκία για τα μαχητικά KAAN και να μην προχωρήσει η απόκτηση F-35 από την Άγκυρα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Πιθανή συνάντηση με Τραμπ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «πιθανότατα» θα συνομιλήσει διμερώς με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεφθεί την Άγκυρα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.