ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διαδήλωση σε αμερικανική πόλη
Στιγμιότυπο από διαδήλωση πολιτών με υψωμένα χέρια στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια πορείας.

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ανθρώπους και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον του πλήθους που είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία και, σύμφωνα με τις αρχές, επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας.

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο οποίο ο μεγιστάνας θα λάβει και επισήμως το χρίσμα για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν το βράδυ της Κυριακής κοντά στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε ανθρώπους και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον του πλήθους που είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία και, σύμφωνα με τις αρχές, επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Τα πλήθη συνεχίζουν να αποκλείουν την κυκλοφορία και εμποδίζουν λεωφορεία και αυτοκίνητα να κινηθούν», ανέφερε στο Twitter το αστυνομικό τμήμα Σάρλοτ-Μέκλενμπεργκ, περιγράφοντας ένα από τα επεισόδια.

Σε άλλες αναρτήσεις, η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν μια σύλληψη και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που επιχειρούσαν να ανοίξουν τον δρόμο, εκτοξεύοντας εναντίον τους κώνους και κλοτσώντας έναν από αυτούς. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Ένας διαδηλωτής που μίλησε στην εφημερίδα Charlotte Observer είπε ότι εκπροσωπεί την ομάδα Unemployed Action (“Δράση Ανέργων”), που διαμαρτύρεται για την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Την Κυριακή, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Westin Charlotte, το ξενοδοχείο όπου θα γίνει το συνέδριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pompeo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο κέντρο στην πορεία κατά Πομπέο

Το ΠΑΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία κατά του Πομπέο, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκολόμπ: Η Σλοβενία δεν θα μπει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκολόμπ απέρριψε την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης», εκφράζοντας ανησυχίες πως απειλεί τη διεθνή τάξη που βασίζεται στον Χάρτη του ΟΗΕ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί νέες αυξήσεις δασμών στην Ελβετία από το Νταβός

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε από το Νταβός ότι οι δασμοί για τα ελβετικά προϊόντα μειώθηκαν από 39% σε 15%, λόγω πιέσεων εταιρειών όπως η Rolex, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν ξανά στο μέλλον.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ελιζέ: Διάψευση ισχυρισμών Τραμπ για αυξήσεις τιμών φαρμάκων

Το Μέγαρο των Ηλυσίων διέψευσε κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Τραμπ πως ο Μακρόν αύξησε τις τιμές φαρμάκων στη Γαλλία, τονίζοντας ότι αυτές ρυθμίζονται από την Κοινωνική Ασφάλιση και παραμένουν σταθερές.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κογκρέσο ενέκρινε το Eastern Mediterranean Gateway Act για τον IMEC

Η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, ανοίγοντας τον δρόμο για συζήτησή του στην Ολομέλεια και θεσμική ενίσχυση της Ανατολικής Μεσογείου ως στρατηγικής πύλης.