ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Τέσσερις νεκροί, 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες στην Τουρκία

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κρατικοί πόροι για την επισκευή των ζημιών μετά από την ξαφνική πλημμύρα που σημειώθηκε στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξαφνική πλημμύρα που σημειώθηκε στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και 11 άλλοι αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Εικόνες από τη βόρεια επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντας), έπειτα από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις, δείχνουν τα νερά να παρασύρουν κτίρια και οχήματα σ' έναν δρόμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Γκιρεσούν, ο Σοϊλού δήλωσε πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Ένας από τους νεκρούς ήταν στρατιώτης, δήλωσε.

«Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 133 πολίτες», δήλωσε ο Σοϊλού. «Το κράτος μας θα γιατρέψει τις πληγές και θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών μας με όλη την ισχύ του», πρόσθεσε.

Μιλώντας δίπλα στον Σοϊλού, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε πως η βροχόπτωση στην Γκιρεσούν ξεπέρασε 1,5 φορά τον μέσο όρο των βροχοπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια πλημμύρα», δήλωσε ο Πακντεμιρλί. «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κρατικοί πόροι για την επισκευή των ζημιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Εντατικές προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Στην Άγκυρα, δημοτικοί υπάλληλοι φυτεύουν λουλούδια και καλύπτουν φτωχικές περιοχές με πινακίδες ώστε η πόλη να δείχνει όμορφη ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και αντιπολίτευση.
Ερντογάν Μελόνι χειραψία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Ερντογάν συνομίλησαν πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Μελόνι και ο Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στη διατλαντική σχέση, τη σημασία της νότιας πτέρυγας και τη συνεργασία για μεταναστευτικά ζητήματα.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Σάαρ κατηγορεί τον Φιντάν για «υποκίνηση σε γενοκτονία»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ κατηγορεί τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν για δηλώσεις που, όπως λέει, απανθρωποποιούν τους Εβραίους και υποκινούν σε γενοκτονία, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN Türk.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν

Ο Τούρκος κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο, κατηγορούμενος για προσβολή του προέδρου Ερντογάν και των θρησκευτικών αξιών, μετά από 185 καταγγελίες για τις παραστάσεις του.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δραπέτης από τουρκική φυλακή ο δράστης της δολοφονίας έξι υπαλλήλων

Ο 45χρονος Τούρκος που σκότωσε έξι υπαλλήλους σε δομή ανηλίκων στη Γερμανία είχε δραπετεύσει από φυλακή της Τουρκίας, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση. Οι αρχές δεν γνώριζαν το ποινικό του παρελθόν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «γελοία» τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στο NATO

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τη «μονομερή» στήριξη των ΗΠΑ προς το NATO, χαρακτηρίζοντάς την «γελοία», λίγες μέρες πριν τη σύνοδο στην Άγκυρα. Τόνισε πως δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και δημοσίευσε γράφημα με τις δαπάνες των ΗΠΑ.