ΓΔ: 2152.14 0.65% Τζίρος: 119.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:41
Φωτο: ΑΠΕ

Προς παραίτηση η κυβέρνηση του Λιβάνου

Ο Ντιάμπ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Την παραίτηση της κυβέρνησής του αναμένεται να ανακοινώσει πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, όπως είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας στο Reuters, στον απόηχο της τεράστιας έκρηξης που ισοπέδωσε μέρος της Βηρυτού και μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ντιάμπ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο του.

Νωρίτερα, τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως έτοιμος να παραιτηθεί φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου Γάζι Ουάζνι, βασικός διαπραγματευτής ενός σχεδίου διάσωσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την έξοδο από την οικονομική κρίση, σε συνέχεια της παραίτησης της υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ οι υπουργοί Ενημέρωσης και Περιβάλλοντος παραιτήθηκαν χθες, Κυριακή, καθώς και αρκετοί βουλευτές. 

Σημειώνεται πως η οργή αυξάνεται μετά την έκρηξη, με τους Λιβανέζους να καλούν για διαδηλώσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο προκειμένου να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Αούν.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ήταν οι μεγαλύτερες μετά τον Οκτώβριο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: 1 νεκρός, 4 τραυματίες στρατιώτες

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Ναμπατίγια, νότιο Λίβανο, προκάλεσε τον θάνατο Λιβανέζου στρατιώτη και τραυματισμό τεσσάρων ακόμη, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές εντολές εκκένωσης στον Νότιο Λίβανο και πλήγματα στη Βηρυτό

Το Ισραήλ έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού και διέταξε νέα εκκένωση σε μεγάλο μέρος του νοτίου Λιβάνου. Επιθέσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Χεζμπολάχ και τραυματίστηκε άτομο αιθιοπικής καταγωγής στην Αραμούν.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Βαρύ το τίμημα για αμάχους στο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι οι άμαχοι στον Λίβανο πληρώνουν βαρύ τίμημα από την επέκταση του πολέμου, με νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους, ενώ εκφράζει ανησυχίες για τα ισραηλινά πλήγματα σε κατοικίες.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες ισραηλινές επιθέσεις με βομβαρδισμούς σε Ιράν, Λίβανο και Ιράκ

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μαζικούς βομβαρδισμούς σε υποδομές στην Τεχεράνη και νότια Βηρυτό. Ο πόλεμος που διαρκεί πάνω από δύο εβδομάδες έχει προκαλέσει περισσότερους από 2.200 θανάτους.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δηλώνει ότι βομβαρδίζει την Τεχεράνη και τη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά της Τεχεράνης και θέσεων της Χεζμπολά στη Βηρυτό, στο πλαίσιο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, πλήττοντας ιρανικές και σιιτικές τρομοκρατικές υποδομές.