ΓΔ: 2072.2 0.91% Τζίρος: 62.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:34
Φώτο: Shutterstock

ΠΟΥ: Μακρύς ο δρόμος προς την κανονικότητα, μπορεί να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια

Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ενώ κάλεσε τις μητέρες να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, καθώς οι ωφέλειες υπερισχύουν των κινδύνων.

Ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς και είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που πάνω από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί ότι έχουν προβληθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει. 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν καλούν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

«Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: "κάντε τα πάντα"», δήλωσε ο Τέντρος κατά την διάρκεια on line συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή. Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν την στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, κάλεσε τις μητέρες να συνεχίζουν να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από την COVID-19, καθώς οι ωφέλειες υπερισχύουν των κινδύνων μόλυνσης.

Από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι χώρες με μεγάλο ρυθμό μετάδοσης, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, χρειάζεται να ετοιμασθούν για μεγάλη μάχη: «Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα ΠΟΥ Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η κλιματική κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και υγειονομική κρίση

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την κλιματική κρίση ως υγειονομική κρίση, εκφράζοντας λύπη που η υγεία απουσιάζει από τις επίσημες διαπραγματεύσεις της COP. Ελπίζει να ενταχθεί το θέμα στην ατζέντα της COP31 το επόμενο έτος.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η φυματίωση παραμένει η πιο θανατηφόρα μολυσματική νόσο το 2024

Η φυματίωση παραμένει η κορυφαία μολυσματική αιτία θανάτου παγκοσμίως, με 1,23 εκατ. θύματα το 2023, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Οι θάνατοι και τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά η πρόοδος παραμένει εύθραυστη.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Εκστρατεία του ΠΟΥ για εμβολιασμό 44.000 παιδιών στη Γάζα

Ο ΠΟΥ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού στη Γάζα από την Κυριακή, για 44.000 παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν λόγω πολέμου. Μέσα σε 10 μέρες θα χορηγηθούν εμβόλια κατά ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και πολιομυελίτιδας.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λ. Βιλδιρίδη στη 75η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΟΥ Ευρώπης

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη, γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 75η Σύνοδο του ΠΟΥ Ευρώπης στην Κοπεγχάγη, όπου συζητήθηκαν η νέα στρατηγική για την υγεία, η καινοτομία και η φροντίδα για παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Επείγον αίτημα για χρηματοδότηση της παγκόσμιας υγείας

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης συστημάτων υγείας χωρών με υψηλό χρέος και χαμηλή βοήθεια, παρουσιάζοντας συστάσεις για την αποφυγή διακοπών βασικών υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως.
Διαμαρτυρία με σημαία Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 460 νεκροί σε επίθεση σε μαιευτήριο στο Ελ Φάσερ, Σουδάν

Ο ΠΟΥ ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 460 ανθρώπων σε μαιευτήριο της Ελ Φάσερ, που κατέλαβαν παραστρατιωτικοί. Εκφράζεται βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών.