ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.

Έρευνα ξεκίνησαν οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας των μεταφορών της Αυστραλίας μετά από σοβαρό συμβάν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης. Από το περιστατικό προκλήθηκε ο τραυματισμός ενός μέλους πληρώματος.

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών, ένα A320 της Jetstar που ετοιμαζόταν για εσωτερική πτήση αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα, προκειμένου να αποφύγει ένα Boeing 777 της Qatar Airways, το οποίο ρυμουλκείτο εκείνη τη στιγμή.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφία που καταγράφει τα δύο αεροσκάφη στον διάδρομο, με το Boeing να βρίσκεται σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από τη δεξιά πλευρά του Airbus, στο πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας.

Από το απότομο φρενάρισμα, παρατηρήθηκαν ζημιές στο μπροστινό σύστημα προσγείωσης του B-777 και στο ρυμουλκό αεροσκαφών, ενώ το τραυματισμένο μέλος του πληρώματος του A320 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Jetstar ανέφερε ότι ο υπάλληλος τραυματίστηκε ενώ μετακινούνταν στην καμπίνα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. "Το αεροπλάνο μας ακολουθούσε τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όταν οι πιλότοι αναγκάστηκαν να φρενάρουν σταθερά αφού ένα άλλο αεροπλάνο εμφανίστηκε πολύ κοντά", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Qatar Airways δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το όχημα που ρυμουλκούσε το Boeing φέρεται να μην ακολούθησε τις οδηγίες των ελεγκτών, όπως ανέφερε αξιωματούχος ενήμερος για την έρευνα.

Οι αρμόδιες αρχές συλλέγουν στοιχεία από τα αεροσκάφη και τους ελεγκτές, ενώ πραγματοποιούνται ερωτήσεις στο εμπλεκόμενο προσωπικό. Παράλληλα, απηύθυναν έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες για τυχόν βίντεο που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Το συμβάν προκάλεσε καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, σύμφωνα με τον οργανισμό που επιβλέπει τον αεροπορικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία αρνείται να στείλει πολεμικά πλοία στον Χορμούζ

Η υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας δήλωσε πως η χώρα δεν σκοπεύει να στείλει πολεμικό πλοίο στο στενό του Χορμούζ, παρά τις εκκλήσεις Τραμπ για ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή από συμμάχους και Κίνα.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ψηφιακό σύστημα εξετάσεων οδηγών και πινακίδων από το Υπουργείο

Υπεγράφη σύμβαση για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός είναι 2,1 εκατ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε σταθμοί μετρό κλείνουν προσωρινά στις 21/10

Από την Τετάρτη 21/10 στις 09:00 πέντε σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης («Δημοκρατίας», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι», «Πανεπιστήμιο») θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Έλενα Κουντουρά προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Έλενα Κουντουρά βασική ομιλήτρια στο 12ο Global Tourism Economy Forum

Η Έλενα Κουντουρά μίλησε στο Global Tourism Economy Forum για τη βιώσιμη και ανθεκτική μετάβαση του τουρισμού στην ΕΕ, προωθώντας προστασία περιβάλλοντος, στήριξη μικρών επιχειρήσεων, ποιοτικές θέσεις εργασίας και διακριτή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.