ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο από 27 έως 29 Ιουλίου

Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Κύπρο από 27 έως 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του, για συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και άλλους εμπλεκόμενους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου του, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά την ενημέρωση Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταβεί στο νησί «στο πλαίσιο της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του και της ισχυρής, έμπρακτης δέσμευσής του στο Κυπριακό».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, «θα συναντηθεί με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, καθώς και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς», όπως διευκρίνισε ο Ντουζαρίκ.

Οι επαφές του Γενικού Γραμματέα θα εστιάσουν «στις προσπάθειες για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και τη στήριξη της σταθερότητας στο νησί», με έμφαση στο έργο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

«Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα θα σας γνωστοποιηθούν», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 13 Μαΐου ξεκινούν οι διαλογοι για την προεδρία της 81ης ΓΣ ΟΗΕ

Στις 13 Μαΐου 2026 θα διεξαχθούν στη Νέα Υόρκη οι άτυποι διάλογοι με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της 81ης Συνόδου του ΟΗΕ. Οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 2 Ιουνίου, ενισχύοντας τη διαφάνεια και συμμετοχικότητα στη διαδικασία.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ με Ερχιουρμάν στη Νέα Υόρκη, συνεχίζει τις επαφές η Ολγκίν

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Κύπρο ολοκλήρωσε πρόσφατα την επίσκεψή της στο νησί. Συνεχίζει να εργάζεται με τους ηγέτες για μέτρα εμπιστοσύνης και άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικής βούλησης.
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Ο ΓΓ ΟΗΕ ζήτησε επανέναρξη συνομιλιών από το Κραν Μοντανά

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σε τριμερή στη Νέα Υόρκη με Γκουτέρες και Τατάρ. Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για το Κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ραφαέλε Φίτο ειδικός αντιπρόσωπος της Κομισιόν για το Κυπριακό

Η Κομισιόν διόρισε τον Ραφαέλε Φίτο ως ειδικό αντιπρόσωπο για την Κύπρο, ώστε να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού υπό τον ΟΗΕ, τονίζοντας τη δέσμευση της για επανένωση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών και νόμων.