Έξι άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για τις πυρκαγιές στο Φοντενεμπλό, το ιστορικό βασιλικό δάσος που αποτελεί πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου για το Παρίσι.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένας εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Όπως ανέφερε η εισαγγελέας του Φοντενεμπλό, Ντιαν Νγκομσίκ, ο εθελοντής πυροσβέστης παραδέχθηκε ότι «έβαλε φωτιά σε χαμόκλαδα χρησιμοποιώντας βενζίνη και έναν αναπτήρα». Ένας ακόμη ύποπτος ομολόγησε πως «έβαλε φωτιά κατά λάθος, πετώντας ένα τσιγάρο», προκαλώντας δεύτερη εστία πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, οι φλόγες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους, προκαλώντας σημαντικές περιβαλλοντικές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Φοντενεμπλό.