ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
Σφυρί δικαστή, βιβλίο και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβολίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η γαλλική κυβέρνηση καλεί τα θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Η Μοντ Μπρεζόν κάλεσε τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα στην υπόθεση Έπστιν να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, μετά την αποκάλυψη ονόματος Γάλλου διπλωμάτη, τονίζοντας ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μοντ Μπρεζόν κάλεσε σήμερα «τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα» σε υποθέσεις που σχετίζονται με τον φάκελο Έπστιν να «μιλήσουν και να στραφούν στη δικαιοσύνη». Η δήλωση ήρθε μετά την αποκάλυψη του ονόματος Γάλλου διπλωμάτη που φέρεται να είχε επαφές με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν.

«Βέβαια, πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη φοβερή υπόθεση που διευρύνεται συνεχώς», ανέφερε η Μοντ Μπρεζόν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται στη δικαιοσύνη «να κάνει τη δουλειά της».

Η δημοσιοποίηση, στα τέλη Ιανουαρίου, εκατομμυρίων νέων εγγράφων που σχετίζονται με τον επιχειρηματία και σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Έπστιν προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, καθώς στα αρχεία αυτά εμφανίζονται πολλές γνωστές προσωπικότητες.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναφέρεται επανειλημμένα το όνομα του Γάλλου διπλωμάτη Φαμπρίς Εντάν. Τα έγγραφα, που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνουν ότι ο Εντάν αντάλλαξε δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με τον Έπστιν επί σειρά ετών, μέχρι τον θάνατο του τελευταίου στη φυλακή το 2019.

Κατά το Mediapart και το Radio France, που αποκάλυψαν την υπόθεση, ο Φαμπρίς Εντάν φέρεται να βοήθησε τον Έπστιν να επωφεληθεί από «διπλωματικές πληροφορίες, υπηρεσίες ή δίκτυά του στο εξωτερικό».

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του για την υπόθεση. Όπως αναφέρθηκε στην πλατφόρμα X, ο Φαμπρίς Εντάν είναι αυτή τη στιγμή «κύριος γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων σε άδεια για προσωπικούς λόγους και κάτοχος θέσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Η αναφορά του ονόματός του στην αλληλογραφία του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει κάτι επιλήψιμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί από τις 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου στις φυλακές «Υγεία» στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Έχει δικαίωμα να ζητήσει έκτιση της ποινής με βραχιολάκι αμέσως μετά την έναρξη της φυλάκισής του.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τις συμφωνίες Ελλάδας-Γαλλίας στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία της συμμαχίας τους και τη φιλική σχέση των δύο χωρών.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στη Δικαιοσύνη η κρίση για βουλευτές, Τέμπη και ευθύνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως οι βουλευτές της ΝΔ προβάλλουν σοβαρότητα και σεβασμό και θα παραμείνουν στα ψηφοδέλτια. Για τις δηλώσεις Καραμανλή επανέλαβε πως η Δικαιοσύνη θα κρίνει κάθε υπόθεση.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοβέσι: Θετική η ανταπόκριση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Λάουρα Κοβέσι εξέφρασε την ικανοποίησή της στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης για τα μέτρα στήριξης στη λειτουργία του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα, τονίζοντας τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ: Θα επιστρέψω Ουγγαρία στο ΔΠΔ, θα συλληφθεί ο Νετανιάχου

Ο Πίτερ Μαγιάρ ανακοίνωσε ότι η Ουγγαρία θα επανενταχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και θα εκτελέσει εντάλματα σύλληψης, μεταξύ αυτών και για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ανατρέποντας απόφαση του Όρμπαν.
Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βαριές κατηγορίες κατά του Ίλον Μασκ από τη γαλλική Δικαιοσύνη

Ο Έλον Μασκ δεν αναμένεται να παρουσιαστεί στο Παρίσι για «εθελοντική συνέντευξη» στο πλαίσιο έρευνας για το X και το Grok. Το γαλλικό δημόσιο εξετάζει αδικήματα όπως χειραγώγηση αλγορίθμων, χρήση δεδομένων και άλλες παραβάσεις.