ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
Η Κορλεόνε στη Σικελία, γνωστή για την ιστορική και πολιτιστική της σημασία.

Σικελία: Πάνω από 1.000 κάτοικοι εκκένωσαν σπίτια λόγω κατολίσθησης

Πάνω από 1.000 κάτοικοι του Νισέμι στη Σικελία εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης κατολίσθησης μετά από σφοδρή κακοκαιρία. Δημιουργήθηκε κόκκινη ζώνη, ενώ αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Πάνω από χίλιοι κάτοικοι στην κωμόπολη Νισέμι, στην ανατολική Σικελία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης κατολίσθησης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πρόσφατα τη Σικελία προκάλεσε εκτεταμένη κατολίσθηση με μέτωπο άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων. Οι αρχές της Νισέμι έχουν ορίσει «κόκκινη ζώνη» όπου απαγορεύεται η πρόσβαση, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των εκκενώσεων τις επόμενες ώρες.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια που βρίσκονται κοντά στο σημείο της κατολίσθησης, λόγω της καθίζησης του εδάφους. Η άμεση κινητοποίηση των αρχών απέτρεψε τυχόν τραυματισμούς.

Η κατολίσθηση οδήγησε στο κλείσιμο του ενός από τους δύο βασικούς δρόμους που συνδέουν την πόλη των 30.000 κατοίκων με την υπόλοιπη Σικελία. Οι εκτοπισμένοι πολίτες φιλοξενούνται προσωρινά σε κλειστό γήπεδο της περιοχής ή σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Περίμενα πιο εύκολη σχέση με Τραμπ, λέει στους NY Times

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε στους NYT ότι περίμενε ευκολότερη σχέση με τον Τραμπ λόγω κοινών θέσεων, αλλά διαψεύστηκε. Τόνισε τη σημασία ενότητας της Δύσης και αυθεντικότητας, ενώ χαρακτήρισε τη φασιστική περίοδο ως πολύπλοκη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά χώρες ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς στη Δ. Όχθη

Επτά χώρες κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει την επέκταση εποικισμών στη Δυτική Όχθη και να αποσύρει την πρόσκληση για νέα ακίνητα, τονίζοντας ότι η κίνηση υπονομεύει τη λύση δύο κρατών και εντείνει την αστάθεια στην περιοχή.
Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία και Φινλανδία καλούν την Ιταλία να δεχτεί επιστροφές προσφύγων

Το μεταναστευτικό παραμένει στο προσκήνιο στην Ιταλία, καθώς Αυστρία και Φινλανδία ζητούν επιστροφές αιτούντων άσυλο στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Ήδη έγιναν τέσσερις επιστροφές, χωρίς να είναι σαφές αν θα συνεχιστούν.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ζητά από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές προσφύγων

Η Ελβετία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ιταλία αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις «δευτερογενείς ροές», με τις διαδικασίες να ξεκινούν τέλη Αυγούστου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Ρώμη, σύμφωνα με την Corriere della Sera.