ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικολάς Μαδούρο ομιλεί
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλάει σε δημόσια εκδήλωση στη Βενεζουέλα, φορώντας στρατιωτική στολή.

Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις υπέρ της απελευθέρωσης του Μαδούρο στο Καράκας

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μαδούρο διαδήλωσαν στο Καράκας ζητώντας την απελευθέρωσή του, καθώς εκείνος και η σύζυγός του κρατούνται στις ΗΠΑ μετά από στρατιωτική επιχείρηση. Πανό με το σύνθημα «Θέλουμε να γυρίσουν πίσω» υψώθηκε στην πόλη.

Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Καράκας, διεκδικώντας την απελευθέρωσή του. Ο Μαδούρο και η σύζυγός του παραμένουν κρατούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου.

Η κινητοποίηση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 68 ετών από την πτώση της δικτατορίας του Μάρκος Πέρες Χιμένες, γεγονός που προσέδωσε ιδιαίτερο συμβολισμό στη διαμαρτυρία.

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, έχει αναζητήσει στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, ωστόσο η κυβέρνησή της συνεχίζει να απαιτεί την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του στη χώρα. Και οι δύο εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην πλατεία Ο’Λίρι του Καράκας, αναρτήθηκε πανό με το μήνυμα «Θέλουμε να γυρίσουν πίσω». Η 65χρονη λογίστρια, Μαρλίν Μπλάνκο, χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μαδούρο ως «παράνομη» και «άδικη», ενώ τόνισε ότι «το πετρέλαιο μας ανήκει. Και πρέπει να πληρωθεί, ως οφείλουν», σχολιάζοντας τις ενέργειες των ΗΠΑ για τα πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, δήλωσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης πως «ο μεγαλύτερος θρίαμβός μας αυτήν την περίοδο θα είναι η επιστροφή του προέδρου Μαδούρο και της (πρώτης κυρίας) Σίλια». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες έχει την πλήρη υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 6 μήνες μετά τη σύλληψη Μαδούρο, σε καλό δρόμο η χώρα

Η αιχμαλώτιση του Νικολάς Μαδούρο στις 3 Ιανουαρίου σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση άλλαξε ριζικά τις σχέσεις Βενεζουέλας-ΗΠΑ, οδηγώντας στην αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών, τόνισε η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία και κάψιμο σημαιών στην Κάλι

Διαδηλωτές στην Κάλι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά τη νίκη του δεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, γεγονός που εξόργισε υποστηρικτές της αριστεράς.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διαδηλωτές στη Μασχάντ κατηγορούν τον ΥΠΕΞ για προδοσία

Βίντεο δείχνει διαδηλωτές στη Μασχάντ να ζητούν την παραίτηση του ΥΠΕΞ Αραχτσί, ενόψει πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο Αραχτσί δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο αρχηγός του Tren de Aragua σε αμερικανικό χτύπημα στη Βενεζουέλα

Ο αρχηγός της Tren de Aragua, Νίνιο Γκερέρο, σκοτώθηκε σε επιχείρηση που διεξήχθη από κοινού με τις ΗΠΑ στη νότια Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας επανέναρξη της συνεργασίας τους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξοντώθηκε ο αρχηγός της συμμορίας Tren de Aragua

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξόντωσαν τον αρχηγό της Tren de Aragua, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στη Βενεζουέλα και μια από τις ισχυρότερες στη Λατινική Αμερική, μέσω αεροπορικού πλήγματος.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας έξω από κέντρο κράτησης στο Νιούαρκ

Ο δήμαρχος του Νιούαρκ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα γύρω από κέντρο κράτησης μεταναστών, μετά από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Η απαγόρευση ισχύει σε ακτίνα 800 μέτρων.