ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
Ο Πάπας Λέων XIV χαιρετά πιστούς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Βατικανό.

Πάπας Λέων: Συνάντηση με Μαρία Κορίνα Ματσάδο για εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Ο πάπας Λέων δέχθηκε στο Βατικανό τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα αντιπολίτευσης Βενεζουέλας. Ακρόαση έγινε εκτός επίσημου προγράμματος, μετά από αίτημά της· αναμένεται ανακοίνωση.

Ο πάπας Λέων υποδέχθηκε σήμερα τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και νομπελίστρια ειρήνης.

Η συνάντηση δεν είχε συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του ποντίφικα που είχε ανακοινωθεί από την Αγία Έδρα την Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό, η ακρόαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της ίδιας της Ματσάδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συζήτηση φέρεται να επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και στο μέλλον της χώρας.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται σχετική επίσημη ανακοίνωση από το Βατικανό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η προσωρινή πρόεδρος Βενεζουέλας επισκέπτεται Ινδία για συνομιλίες πετρελαίου

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, θα επισκεφθεί την Ινδία την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με το πετρέλαιο, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο.
Θρησκευτική πομπή ιεραρχών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ζώνη της Παναγίας εκτίθεται για προσκύνημα στον ναό Αγίου Σάββα

Με λαμπρή λιτανεία η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μεταφέρθηκε από τον ναό Αναλήψεως στον ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου και του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
Κερί σε σκοτάδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στη Ρόδο για την κηδεία μητέρας και κόρης μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε μητέρα και κόρη που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Ρόδο. Η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, οικονομική ενίσχυση για την ΕΥΘΥΤΑ. Παρέστησαν τοπικές αρχές και φορείς στην κηδεία.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ζαχαράκη στην Αίγυπτο και συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας

Η Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β', συζητώντας για το έργο του Πατριαρχείου σε Αφρική και την ανάγκη στήριξης των ορθόδοξων κοινοτήτων και κληρικών της ομογένειας.