ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

ΗΠΑ: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Μινεσότα από το Υπουργείο

Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων στη Μινεσότα από τις ΗΠΑ, μετά από μαζικές διαδηλώσεις για τον θανάσιμο πυροβολισμό της 37χρονης Ρενέ Γκουντ από αστυνομικό της ICE. Επιπλέον αστυνομικοί αναπτύσσονται για ενίσχυση της ασφάλειας.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή «εκατοντάδων» επιπλέον αστυνομικών στη Μινεσότα, μετά τη μαζική διαμαρτυρία στη Μινεάπολη για τον θανάσιμο πυροβολισμό της 37χρονης Ρενέ Γκουντ από αστυνομικό της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE).

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, οι ενισχυμένες δυνάμεις θα αναπτυχθούν σήμερα και αύριο, Δευτέρα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, Τελωνείων και Συνοριακής Περιπολίας που βρίσκονται ήδη στην πολιτεία.

Η Νόεμ ανέφερε ότι περίπου 2.000 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έχουν ήδη σταλεί στην περιοχή Μινεάπολης-Σεντ Πολ, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης που έχει πραγματοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας μέχρι σήμερα.

Οι νέες αστυνομικές ενισχύσεις είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, ενώ περισσότερες από 1.000 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονταν σε εθνικό επίπεδο το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τόσο την πίεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για απελάσεις όσο και τον θανάσιμο πυροβολισμό της Ρενέ Γκουντ από αξιωματικό της ICE.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στη Google για ανταγωνισμό

Πρόστιμο-ρεκόρ 890 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕ στην Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού σε online αναζήτηση και Google Play, στο πλαίσιο του Digital Markets Act, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά ευνοϊκή μεταχείριση στις δικές της υπηρεσίες.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη του Άντριου Τέιτ και του αδερφού του στις ΗΠΑ

Οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι έπειτα από αίτημα των βρετανικών αρχών. Κατηγορούνται για βιασμούς, επιθέσεις και άλλα σοβαρά αδικήματα, κυρίως σεξουαλικής φύσης, ενώ εκκρεμεί δίωξη για εμπορία σάρκας.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Διάψευση αποφυλάκισης Αμερικανίδας από τις δικαστικές αρχές

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές δηλώνουν πως κανείς Αμερικανός κρατούμενος δεν αφέθηκε ελεύθερος από φυλακές του Ιράν ή στο πλαίσιο ανταλλαγής, διαψεύδοντας αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ για απελευθέρωση Αμερικανίδας πολίτη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πλήρωσε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ για αποζημίωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε 5,6 εκατ. δολάρια στην Ε. Τζιν Κάρολ, μετά από καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε τελεσίδικη την απόφαση τον Ιούνιο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακυρώνει τον φορολογικό διακανονισμό Τραμπ με την IRS

Δικαστής ακύρωσε διακανονισμό μεταξύ Τραμπ και IRS που έδινε φοροαπαλλαγές στις εταιρείες του και δημιουργούσε ταμείο 1,8 δισ. δολαρίων. Έκρινε πως δεν υπήρχε πραγματική αντιδικία και παρέπεμψε τους εμπλεκόμενους σε δεοντολογικό έλεγχο.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά ΔΠΔ, «πόλεμος» κατά Ουάσιγκτον λέει ο Ρούμπιο

Οι ΗΠΑ ξεκινούν μεγάλη εκστρατεία κατά του ΔΠΔ, το οποίο κατηγορούν ότι «πολεμά» την Ουάσιγκτον και απειλεί τους Αμερικανούς, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Μ. Ρούμπιο μέσω μηνυμάτων και ανακοινώσεων.