ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πάπας Λέων ΙΔ'

Οι αγαπημένες ταινίες του πάπα: «Η Ζωή είναι Ωραία» και «Μελωδία της Ευτυχίας»

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες, όπως το «Η Ζωή Είναι Ωραία» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας», πριν από ακρόαση με διασημότητες και σκηνοθέτες στο Βατικανό το Σάββατο.

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες ενόψει ειδικής ακρόασης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Βατικανό με τη συμμετοχή διασημοτήτων του Χόλιγουντ και βραβευμένων με Όσκαρ σκηνοθετών.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το Βατικανό, ο πρώτος Αμερικανός πάπας αναφέρθηκε στην κλασική ταινία του Φρανκ Κάπρα «Μια Υπέροχη Ζωή» (1946), όπου ένας άγγελος βοηθά έναν απελπισμένο οικογενειάρχη, καθώς και στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (1965) του Ρόμπερτ Γουάιζ με πρωταγωνίστρια την Τζούλι Άντριους.

Ακόμη, ανάμεσα στις επιλογές του πάπα περιλαμβάνονται το οικογενειακό δράμα «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» (1980) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η δραμεντί «Η Ζωή Είναι Ωραία» (1997) του Ρομπέρτο Μπενίνι, που διαδραματίζεται στην Ιταλία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Βατικανό τόνισε πως ο Λέων ΙΔ΄, ο οποίος ανέλαβε τον θρόνο τον Μάιο διαδεχόμενος τον πάπα Φραγκίσκο, επέλεξε ταινίες που θεωρεί πιο κοντά στην καρδιά του.

Στο πλαίσιο του «Αγίου Έτους» της Καθολικής Εκκλησίας, ο πάπας θα υποδεχθεί αστέρες του κινηματογράφου όπως οι Μόνικα Μπελούτσι, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρις Πάιν και Βίγκο Μόρτενσεν στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού.

Παράλληλα, στη συνάντηση αναμένεται να παραστούν και γνωστοί σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι Σπάικ Λι, Γκας Βαν Σαντ, Τζαντ Απάτοου, Τζορτζ Μίλερ και Στεφάν Μπριζέ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, ο 70χρονος ποντίφικας επιδιώκει να «εμβαθύνει τον διάλογο με τον κόσμο του κινηματογράφου (...) διερευνώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η καλλιτεχνική δημιουργικότητα στην αποστολή της Εκκλησίας και στην προώθηση των ανθρώπινων αξιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραβείο Όσκαρ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 81 της η βραβευμένη με Όσκαρ Ιρλανδή ηθοποιός Μπρέντα Φρίκερ

Η Μπρέντα Φρίκερ, η πρώτη Ιρλανδή που τιμήθηκε με Όσκαρ για τον ρόλο της στο "My Left Foot", πέθανε στα 81 της έπειτα από ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης της. Ήταν σημαντική μορφή του ιρλανδικού και διεθνούς σινεμά.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια του ΠτΔ Κων. Τασούλα για τον θάνατο της Μάρως Κοντού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τη Μάρω Κοντού, τόνισε τη σπουδαία προσφορά της στο θέατρο και τον κινηματογράφο και εξήρε το ήθος και τη δημιουργικότητά της επί δεκαετίες.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μαρόκο ιδρύει κέντρο κινηματογραφικής παραγωγής στην Ουαρζαζάτ

Η μαροκινή κυβέρνηση ξεκινά τη δημιουργία της Διεθνούς Πόλης Κινηματογράφου στην Ουαρζαζάτ, χώρο γνωστό από χολιγουντιανές ταινίες, με στόχο να αποτελέσει ολοκληρωμένο κέντρο για παραγωγές, εκπαίδευση και καινοτομία στον κινηματογράφο.
Γυρίσματα μουσικού βίντεο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IOBE: Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έφεραν αέρα.... Χόλυγουντ στην Ελλάδα

Με δημόσιες ενισχύσεις άνω των 307 εκατ. ευρώ από το 2019, η οπτικοακουστική βιομηχανία εξελίσσεται σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης που φέρνει επενδύσεις στη ελληνική οικονομία. Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ.
Βραβείο Όσκαρ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Madonna: «Ίσως δεν πίστευαν σε μένα» για τη ματαίωση της βιογραφικής ταινίας

Η Madonna αποκάλυψε ότι η βιογραφική της ταινία ακυρώθηκε λόγω οικονομικών και δημιουργικών διαφορών με τη Universal Pictures, παρά τα δύο χρόνια δουλειάς της στο σενάριο και στην προετοιμασία παραγωγής.