ΓΔ: 2040.34 0.79% Τζίρος: 57.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:11:34
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Η Ρωσία πρόθυμη για συνομιλίες ειρήνης με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το TASS μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι προτείνουν συχνά την επανέναρξή τους. Οι δύο πλευρές έχουν να συναντηθούν από τον Ιούλιο.

Η Ρωσία δηλώνει πως είναι έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων TASS που επικαλείται τον αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Πολιτσούκ.

Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών δεν έχουν πραγματοποιήσει απευθείας συνάντηση από τις 23 Ιουλίου, όταν είχαν συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το TASS, ο ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι τουρκικές αρχές έχουν προτείνει επανειλημμένα την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ευθύνης της για την απουσία προόδου στη διαδικασία. Κατά τη συνάντηση του Ιουλίου, διάρκειας 40 λεπτών, η ουκρανική αντιπροσωπεία είχε προτείνει συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τον Αύγουστο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι διατεθειμένος να συναντήσει τον ουκρανό πρόεδρο, αλλά μόνο στη Μόσχα, όρος που απορρίφθηκε από το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone εδάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατάρριψη 22 ουκρανικών drone – Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέστρεψε 22 ουκρανικά drones τη νύχτα, ενώ επίθεση drone προκάλεσε πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη της Σταυρούπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανός διαπραγματευτής στην Κωνσταντινούπολη για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ, επικεφαλής Ουκρανών διαπραγματευτών, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να «ξεμπλοκάρει» την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία και θα έχει νέες σχετικές συναντήσεις στη Μέση Ανατολή.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο στην πόλη Ορσκ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι έπληξε ρωσικό διυλιστήριο στην Ορσκ, Όρενμπουργκ. Αναφέρθηκαν εκρήξεις και φωτιά, με ζημιές σε βασική μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στη Χερσώνα, τέλος εκεχειρίας λέει η Ρωσία μετά αποκατάσταση γραμμών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε τη Χερσώνα, κοντά στη γραμμή του πυρός, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο με αφορμή την τρίτη επέτειο της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη το 2022.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Μάχες στην Ουκρανία: Επιθέσεις διυλιστηρίων και προέλαση Ρώσων

Περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο υπό πολιορκία Ποκρόφσκ, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ενώ η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της εκμεταλλευόμενη την ομίχλη. Το Κουπιάνσκ καταλήφθηκε μερικώς από τους Ρώσους.