ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
Δείγμα κοκαΐνης ελέγχεται εργαστηριακά με μαχαίρι και χρωματική αντίδραση σε λωρίδα.

Παναμάς: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι κοκαΐνης

Οι αρχές του Παναμά κατάσχεσαν 12 τόνους κοκαΐνης στον Ειρηνικό, ποσότητα-ρεκόρ για τη χώρα. Η επιχείρηση έγινε σε πλοίο από Κολομβία προς ΗΠΑ και συνελήφθησαν 10 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Οι αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν την κατάσχεση 12 τόνων κοκαΐνης, ποσότητα-ρεκόρ για τη χώρα, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χούλιο Βιγιαρεάλ, η επιχείρηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Κολομβία με προορισμό τις ΗΠΑ. Συνελήφθησαν δέκα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων υπήκοοι Βενεζουέλας, Ισημερινού και Νικαράγουας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση από το 2007, όταν είχαν κατασχεθεί 19 τόνοι κοκαΐνης στα χωρικά ύδατα του Παναμά στον Ειρηνικό. Οι αρχές σημειώνουν πως το 2023 κατασχέθηκαν συνολικά 124 τόνοι ναρκωτικών.

Ο Παναμάς παραμένει σημαντικός κόμβος διακίνησης κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς τις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της γειτονικής Κολομβίας.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής επιδιώκουν να αναδείξουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των καρτέλ, σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, με στόχο την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό εναντίον πλοίων που φέρονται να σχετίζονται με διακινητές ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα, η Ουάσινγκτον έχει αναλάβει την ευθύνη για 20 πλήγματα που προκάλεσαν τον θάνατο 76 ανθρώπων, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η Βενεζουέλα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν την καταπολέμηση των καρτέλ ως πρόσχημα για να διεξάγουν επιχείρηση με στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την υφαρπαγή των πετρελαϊκών της αποθεμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: 300 κρατούμενοι μεταφέρονται σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας

Περίπου 300 από τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους του Ισημερινού μεταφέρθηκαν σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας, με τον πρόεδρο Νομπόα να επιδεικνύει και πάλι τη σκληρή του στάση απέναντι στις συμμορίες.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση τη θανατική ποινή για τρομοκράτες

Η Κνέσετ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που προβλέπει τη θανατική ποινή για τρομοκρατικές επιθέσεις, στοχεύοντας ιδιαίτερα Παλαιστίνιους δράστες. Υπερψήφισαν 39, κατά 16, υπό πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αποτυχία σύλληψης αρχηγών συμμορίας στην αιματηρή επιχείρηση της Βραζιλίας

Η επιχείρηση του Ρίο ντε Τζανέιρο με 117 νεκρούς χαρακτηρίστηκε «επιτυχία», όμως κανείς από τους 69 υπόπτους δεν σκοτώθηκε. Αντιδράσεις για την υπερβολική βία και τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα.