ΓΔ: 2596.45 -0.65% Τζίρος: 97.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:39
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο

Μάχες στην Ουκρανία: Επιθέσεις διυλιστηρίων και προέλαση Ρώσων

Περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο υπό πολιορκία Ποκρόφσκ, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ενώ η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της εκμεταλλευόμενη την ομίχλη. Το Κουπιάνσκ καταλήφθηκε μερικώς από τους Ρώσους.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται εντός του υπό πολιορκία Ποκρόφσκ, ενώ η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των δυνάμεών της στην πόλη, αξιοποιώντας την πυκνή ομίχλη ως κάλυψη.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι έχει καταλάβει πλήρως το ανατολικό τμήμα της ουκρανικής πόλης Κουπιάνσκ, ενισχύοντας την παρουσία του στην περιοχή.

Σύμφωνα με το 7ο Σώμα Αλεξιπτωτιστών της Ουκρανίας, «ο σκοπός τους παραμένει αναλλοίωτος -- να φθάσουν στα βόρεια όρια του Ποκρόφσκ και να επιχειρήσουν στη συνέχεια να περικυκλώσουν την πόλη».

Οι μάχες γύρω από το Ποκρόφσκ, που υπήρξε στο παρελθόν σημαντικός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος, συνεχίζονται σφοδρά εδώ και μήνες, με τη Μόσχα να προωθείται σταδιακά στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Σαράτοφ της Ρωσίας, προκαλώντας εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, επλήγησαν «Θαλάσσιο Τερματικό Σταθμό Πετρελαίου» στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία και αποθήκη στο κατεχόμενο Ντονέτσκ, σύμφωνα με ανάρτηση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό έλεγχο τον οικισμό Νοβουσπενίφσκε στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες που αφορούν τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα για ρωσικές επιθέσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία δεν ενημερώθηκε από τους συμμάχους της για τις νυκτερινές επιθέσεις της Ρωσίας με βαλλιστικούς πυραύλους και drones σε ενεργειακές και άλλες εγκαταστάσεις τη Κυριακή προς Δευτέρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση για ρωσικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από τους συμμάχους της για τις ρωσικές επιθέσεις με 16 βαλλιστικούς πυραύλους και πάνω από 200 drones που στόχευσαν ενεργειακές υποδομές τη νύχτα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουλάχιστον 10 ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιτέθηκε σε ενεργειακές υποδομές σε 10 ουκρανικές περιοχές, αφήνοντας χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 άτομα, δήλωσε ο Ζελένσκι. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση, ενώ εφαρμόζονται κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικά ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο, περιφέρεια και πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μαζικά πλήγματα σε στόχους στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή, χτυπώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, ενώ πρόσθεσε ότι έπληξε και φορτηγό πλοίο με στρατιωτικό υλικό στη Μαύρη Θάλασσα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στη λήξη του πολέμου

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε από το Ουζμπεκιστάν ότι Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να εστιάσουν στον τερματισμό του πολέμου. Αναφορικά με πιθανή συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Σι, τόνισε πως ο πρόεδρος θέλει να τελειώσει η σύγκρουση.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.