Επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κραματόρσκ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μέσω Telegram.
Όπως αναφέρεται, «Η Κραματόρσκ υπέστη μαζική επίθεση. Επτά drones έπληξαν την πόλη» μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά μετά τις 20:00 τοπική ώρα. Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε εκπαιδευτική υποδομή και κατοικίες, ενώ ο νεκρός ήταν άνδρας γεννημένος το 1961.
Την 23η Οκτωβρίου, δύο ουκρανοί δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Freedom TV, η Αλιόνα Χράμοβα και ο Εβχέν Καρμάζιν, σκοτώθηκαν όταν ρωσικό drone έπληξε πρατήριο καυσίμων στην Κραματόρσκ, ενώ βρίσκονταν μέσα σε όχημα, σύμφωνα με το ίδιο το δίκτυο.
Στην περιφέρεια Χάρκοβο, ρωσικό drone χτύπησε όχημα, τραυματίζοντας τρεις επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και έναν 16χρονο, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή εισαγγελία.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, διαθέτοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και καλύτερο ανεφοδιασμό, συνεχίζουν να προελαύνουν στην ανατολική Ουκρανία, με επίκεντρο την περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου οι μάχες είναι σφοδρές. Η Μόσχα έκανε γνωστό ότι κατέλαβε ακόμη τρία χωριά στην περιοχή.
Παράλληλα, η Ρωσία εντείνει τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απαντούν στοχεύοντας διυλιστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική επικράτεια. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναχαιτίστηκαν 37 drones πάνω από επτά ρωσικές περιφέρειες και την Κριμαία, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.
Ωστόσο, ο περιφερειάρχης της Σαράταφ, Ρομάν Μπουσαργκίν, δήλωσε μέσω Telegram ότι καταγράφηκαν ζημιές σε πολιτική υποδομή από επιδρομή ουκρανικών drones.