ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:10
Γερμανικές εκλογές κόμματα
Κουμπιά γερμανικών κομμάτων και ψηφοδέλτιο ενόψει των εκλογών στη Γερμανία.

Γερμανία: Η πλειοψηφία υπέρ της των επιστροφής Σύρων προσφύγων στην Συρία

Ενισχύεται η πίεση στη Γερμανία για τον επαναπατρισμό Σύρων προσφύγων, με 66% των Γερμανών να υποστηρίζει την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άδεια παραμονής, ακόμα και με απέλαση, σύμφωνα με δημοσκόπηση INSA για τη BILD.

Αυξημένη εμφανίζεται η πίεση στη Γερμανία σχετικά με τον επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Το 66% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Σύρων που δεν διαθέτουν δικαίωμα μόνιμης παραμονής στη χώρα, ακόμη και μέσω απέλασης.

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμφωνίας καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), όπου το ποσοστό φτάνει το 75%, καθώς και στους υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με αντίστοιχο ποσοστό 63%.

Την ίδια στιγμή, το 52% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Γιόχαν Βάντεφουλ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη Συρία «σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι η Γερμανία το 1945». Μόλις το 29% συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί υποστηρικτές των CDU/CSU (48%) και του SPD (49%) θεωρούν τη σύγκριση του κ. Βάντεφουλ «αδόκιμη».

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ως προς το αν οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, δεδομένης της «καταστροφικής» κατάστασης στη Συρία, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Η κριτική προς το πρόσωπό του υπήρξε έντονη, ακόμα και από στελέχη του κόμματός του, με ορισμένους να ζητούν την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς παρενέβη, δηλώνοντας πως «δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ασύλου» για τους Σύρους και ότι οι απελάσεις προς τη Συρία θα πρέπει να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στον υπουργό Εξωτερικών, επισημαίνοντας τη σημασία της επανεξέτασης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμέντ αλ-Σαράα επισκέπτεται το Βερολίνο Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή φτάνει στο Βερολίνο ο ηγέτης Αχμέντ αλ-Σαράα για επαφές με τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Μερτς. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και διαδηλώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψή του.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ευρωπαίοι- ΗΠΑ ζητούν αποτροπή κενού ασφαλείας υπέρ Ισλαμικού Κράτους

Οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και ΗΠΑ κάλεσαν Συρία και Κούρδους να αποφύγουν κενά ασφαλείας που ευνοούν το Ισλαμικό Κράτος και ζήτησαν άμεση συνάντηση του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Νταές για την ασφάλεια.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πρώτη απέλαση στη Συρία μετά από δέκα χρόνια

Η Γερμανία απέλασε για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έναν Σύρο εγκληματία στη Δαμασκό. Η κυβέρνηση δηλώνει πως θα συνεχίσει τις απελάσεις εγκληματιών, ξεκινώντας από όσους θεωρούνται απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Γερμανία από δηλώσεις Βάντεφουλ για επαναπατρισμό Σύρων

Αντιδράσεις στο CDU προκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών Βάντεφουλ, που αμφιβάλει αν οι Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη χώρα τους λόγω καταστροφικών συνθηκών. Στήριξη από άλλους πολιτικούς, κριτική από στελέχη του κόμματός του.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι-Άχμαντ αλ Σάρα για περιφερειακή ασφάλεια στη Συρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον Σύρο πρόεδρο Άχμαντ αλ Σάρα, όπου συζήτησαν για την περιφερειακή ασφάλεια, τον πόλεμο με τη Ρωσία και θέματα διατροφικής ασφάλειας και συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εντολή εκκένωσης στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους κοντά στο φυλάκιο Αλ Μασνάα, στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, να απομακρυνθούν λόγω επικείμενων βομβαρδισμών σε στόχους της Χεζμπολάχ. Ζητά να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.