ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία του Μεξικού
Η εθνική σημαία του Μεξικού κυματίζει μπροστά σε μπλε φόντο.

Μεξικό: 17χρονος αναγνωρίστηκε ως δράστης στη δολοφονία δημάρχου

Ταυτοποιήθηκε 17χρονος ως δράστης της δολοφονίας του δημάρχου Ουρουαπάν στο Μεξικό. Ο έφηβος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και συγγενείς τον αναγνώρισαν, ενώ η εισαγγελία ερευνά εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Ταυτοποιήθηκε ο 17χρονος Βίκτορ Μανουέλ Ουμπάλντο ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Κάρλος Μάνσο, δημάρχου της πόλης Ουρουαπάν στο Μεξικό. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στη πολιτεία Μιτσοακάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων, ο έφηβος έπεσε νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που επιχείρησαν να αποτρέψουν την επίθεση. Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε από συγγενικά του πρόσωπα.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Μιτσοακάν ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή και άλλων ατόμων στο περιστατικό. Ο εισαγγελέας Κάρλος Τόρες δήλωσε πως οι εξετάσεις "ήταν θετικές, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση της φυσικής αυτουργίας", ενώ εκτίμησε ότι η ανθρωποκτονία σχετίζεται πιθανόν με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο ανήλικος έκανε συχνή χρήση μεθαμφεταμίνης. Οι συγγενείς του ανέφεραν πως είχε εγκαταλείψει το σπίτι του μία εβδομάδα πριν από την επίθεση.

Ειδικοί επισημαίνουν πως στο Μεξικό, εγκληματικές οργανώσεις εκπαιδεύουν και χρησιμοποιούν συχνά ανήλικους από βίαια και παραμελημένα οικογενειακά περιβάλλοντα για την τέλεση εγκληματικών ενεργειών. Σύμφωνα με προασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των ευάλωτων παιδιών που ενδέχεται να στρατολογηθούν από εγκληματικές οργανώσεις θα μπορούσε να φθάσει τις 200.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία δημάρχου στο κεντρικό Μεξικό

Ένοπλοι δολοφόνησαν τον δήμαρχο της Πισαφλόρες, Μιγκέλ Μπαένα, στο κεντρικό Μεξικό. Το Πράσινο Κόμμα καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι δέχθηκε τουλάχιστον πέντε σφαίρες.
Αστυνομία Μεξικού περιπολικό
ΔΙΕΘΝΗ

Συνολικά 15 πτώματα εντοπίστηκαν σε μυστικούς τάφους στο Μεξικό

Σε εθνική κλίμακα, πάνω από 450.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και κάπου εκατό χιλιάδες αγνοούνται στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν άρχισε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος» κατά των καρτέλ των ναρκωτικών.
Αστυνομία Μεξικού περιπολικό
ΔΙΕΘΝΗ

Εν ψυχρώ δολοφονία οργανωτή χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ στο Μεξικό

Ο Μαρτίν Ραμίρες Ρουίς, διευθυντή της χριστουγεννιάτικης μεγάλης γιορτής της Τσιλπανσίνγκο, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γκερέρο, δολοφονήθηκε από εκτελεστές που είχαν παρεισφρήσει στο πλήθος των χορευτών και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.