ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία της Ιταλίας
Η σημαία της Ιταλίας κυματίζει σε καθαρό ουρανό, αντιπροσωπεύοντας το ιταλικό έθνος.

Αρένα Βερόνας: Εκτός "Ντον Τζιοβάνι" ο Ρώσος Ιντάρ Αμπντραζακόφ

Ο Ρώσος βαρύτονος Ιντάρ Αμπντραζακόφ δεν θα συμμετάσχει στην όπερα "Ντον Τζιοβάνι" στη Βερόνα, λόγω της στήριξής του στον Πούτιν, μετά από παρέμβαση του ιδρύματος του Ναβάλνι. Θ' αντικατασταθεί από άλλον καλλιτέχνη.

Το Ίδρυμα "Αρένα της Βερόνας" ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος βαρύτονος Ιντάρ Αμπντραζακόφ δεν θα συμμετάσχει τελικά στις παραστάσεις της όπερας "Ντον Τζιοβάνι" του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο στο Φιλαρμονικό Θέατρο της Βερόνας.

Η απόφαση ελήφθη καθώς ο Αμπντραζακόφ θεωρείται ενεργός και ένθερμος υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε καταγγελία του ιδρύματος Anti Corruption Foundation, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ρώσος αντιφρονούντας Αλεξέι Ναβάλνι.

Το Anti Corruption Foundation επισήμανε ότι "πέρυσι ο Αμπντραζακόφ ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του Πούτιν στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές και τώρα είναι υπεύθυνος της Όπερας και του μπαλέτου της Σεβαστούπολης στην υπό κατάληψη ουκρανική Κριμαία".

Ανάλογη υπόθεση είχε σημειωθεί και με τον Ρώσο διευθυντή ορχήστρας Βαλέρι Γκεργκίεφ, του οποίου συναυλία ακυρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο βασιλικό παλάτι της Καζέρτα στην Κάτω Ιταλία, λόγω των γνωστών θέσεών του υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στηρίζει τα δημοκρατικά αιτήματα του λαού του Ιράν

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ιράν, στηρίζοντας τις δημοκρατικές προσδοκίες των πολιτών. Ζήτησε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κατάργηση της θανατικής ποινής. Θλίψη για τους νεκρούς διαδηλωτές.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη γυναικών στο «Ελ. Βενιζέλος» με 72 κιλά κάνναβη στις αποσκευές

Τρεις αλλοδαπές, 29, 33 και 37 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλη διεθνούς κυκλώματος, ενώ επιχειρούσαν να μεταφέρουν 72,7 κιλά υδροπονικής κάνναβης στην Ιταλία, κρυμμένα στις αποσκευές τους.
Μάριο Ντράγκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Ντράγκι κατάλληλος για απεσταλμένος ΕΕ στην Ουκρανία

Ο Ιταλός υφυπουργός Τζοβαμπατίστα Φατσολάρι δήλωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι κατάλληλος για ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία, ενώ η Μελόνι τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ενιαία με τη Ρωσία.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Προόδους στον διάλογο με Κομισιόν για τη συμφωνία Mercosur

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, υποστήριξε πως η έγκριση της συμφωνίας με τη Mercosur συνοδεύτηκε από διασφαλίσεις για τους αγρότες, αποζημιώσεις, ενίσχυση ελέγχων και δέσμευση της Κομισιόν για χρηματοδότηση στη γεωργία.