ΓΔ: 2010.15 0.70% Τζίρος: 90.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:10:01
Εξοπλισμός τηλεργασίας γραφείου
Εργασιακό γραφείο για τηλεργασία με υπολογιστή και οθόνη σε σύγχρονο χώρο.

Αυστραλή τραπεζική υπάλληλος κέρδισε το δικαίωμα για καθημερινή τηλεργασία

Αυστραλιανό δικαστήριο επέτρεψε σε υπάλληλο τράπεζας μόνιμη τηλεργασία, παρά την απαίτηση της Westpac για εργασία στο γραφείο δύο μέρες τη βδομάδα, σε μια περίοδο όπου πολλές εταιρείες ζητούν επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Σημαντική απόφαση για το εργασιακό καθεστώς στην Αυστραλία έλαβε το δικαστήριο εργατικών διαφορών, δικαιώνοντας υπάλληλο της τράπεζας Westpac στο αίτημά της για μόνιμη τηλεργασία. Η υπόθεση προσελκύει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς πολλές εταιρείες στη χώρα εντείνουν τις προσπάθειές τους για επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Το δικαστήριο έκρινε υπέρ της Καρλίν Τσάντλερ, η οποία εργάζεται με μερική απασχόληση στο τμήμα δανείων της Westpac εδώ και 23 χρόνια. Η τράπεζα είχε επιτρέψει την απομακρυσμένη εργασία, αλλά νωρίτερα το 2024 ανακάλεσε αυτή τη δυνατότητα, ζητώντας από την Τσάντλερ να εργάζεται από το γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο επισημαίνει ότι δεν διαπιστώθηκε βάσιμος λόγος για την απόρριψη του αιτήματος τηλεργασίας. Η Τσάντλερ υποστήριξε πως διαμένει εκτός Σίδνεϊ, με τη μετακίνηση προς το γραφείο να διαρκεί σχεδόν δύο ώρες.

Εκπρόσωπος της Westpac δήλωσε ότι η τράπεζα εξετάζει την απόφαση, σημειώνοντας πως στόχος της επιστροφής στο γραφείο είναι «να διασφαλιστεί η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ ομάδων, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται ευελιξία για τηλεργασία».

Στον αυστραλιανό χρηματοπιστωτικό τομέα παρατηρείται τάση επαναφοράς των υπαλλήλων στα γραφεία, ωστόσο οι τράπεζες λιανικής εξακολουθούν να εφαρμόζουν υβριδικά μοντέλα εργασίας. Αντίθετα, στις επενδυτικές τράπεζες η φυσική παρουσία παραμένει πιο συχνή.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Αλμπανέζι-Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Σπάνιες γαίες και ασφάλεια

Ο Αλμπανέζι θα συναντήσει για πρώτη φορά τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιδιώκοντας ενίσχυση της αμερικανικής στήριξης στα αυστραλιανά ορυκτά. Στη συνάντηση θα τεθούν και τα ζητήματα ασφάλειας, εμπορίου και υποβρυχίων.
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Εκστρατεία υπέρ της απαγόρευσης social media σε ανήλικους κάτω των 16

Η Αυστραλία ξεκινά διαφημιστική εκστρατεία 14 εκατ. δολαρίων για να προωθήσει την παγκόσμια πρώτη απαγόρευση πρόσβασης εφήβων στα social media, με σλόγκαν "Για το καλό των παιδιών μας" και ενημέρωση γονέων ενόψει Δεκεμβρίου.
Ιταλικό ποδόσφαιρο αγώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σάρι στηρίζει Ραμπιό και επικρίνει τον πρόεδρο της Serie A

Ο Σάρι υπερασπίστηκε τον Ραμπιό, λέγοντας πως έχει δίκιο να διαφωνεί με τη διεξαγωγή του αγώνα Μίλαν-Κόμο στην Αυστραλία και επέκρινε τον πρόεδρο της Λίγκας, τονίζοντας πως τα χρήματα δεν δικαιολογούν τα πάντα.
Λεύκωμα Who is Who
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τζούλια Γκίλαρντ προεδρεύει στα βραβεία «Women’s Prize for Fiction 2026»

Η Τζούλια Γκίλαρντ, μόνη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, θα προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή του βραβείου «Women's Prize For Fiction» το 2026, τιμώντας κορυφαία μυθιστορήματα γραμμένα από γυναίκες στα αγγλικά.