ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
Το πετρέλαιο, το δολάριο ΗΠΑ και η ρωσική σημαία συμβολίζουν τη ρωσική οικονομία και τις διεθνείς συναλλαγές.

Ρωσία: Κατάργηση δασμών στα καύσιμα, χωρίς άμεσες εισαγωγές

Η Ρωσία κατήργησε τους δασμούς στις εισαγωγές καυσίμων, όμως δεν σκοπεύει άμεσα να αγοράσει καύσιμα από το εξωτερικό, δήλωσε ο Νόβακ στη Rossiya 1. Μειώθηκε η ζήτηση και σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ελλείψεις.

Η Ρωσία προχώρησε στην κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές καυσίμων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλεξάντερ Νόβακ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Παρά την αλλαγή αυτή, ο Νόβακ επισήμανε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για αγορά καυσίμων από το εξωτερικό. Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο όπου ορισμένες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βενζίνη, αποτέλεσμα των πρόσφατων ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός σημείωσε ότι η εγχώρια ζήτηση για πετρελαϊκά προϊόντα έχει μειωθεί, ενώ τόνισε πως "η κατάσταση είναι σταθερή, η εγχώρια αγορά είναι πλήρως εφοδιασμένη με πετρελαϊκά προϊόντα". Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους δασμούς στις εισαγωγές, ενισχύοντας τη διαθεσιμότητα καυσίμων στην εσωτερική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η ρωσική κυβέρνηση έχει περιορίσει τις εξαγωγές ντίζελ για τους μεταπωλητές και παράλληλα παρέτεινε την απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης. Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της τροφοδοσίας της εγχώριας αγοράς με καύσιμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων μετά από ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων από την Κριμαία και τη νότια Ρωσία έως και τη Μόσχα, με αυστηρούς περιορισμούς στην αγορά καυσίμων, κλειστά πρατήρια και μεγάλες ουρές σε πολλές περιοχές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου NORSI μετά από ουκρανική επίθεση

Το διυλιστήριο NORSI στη Ρωσία ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από επίθεση ουκρανικών drones, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει τις ελλείψεις καυσίμων, σύμφωνα με πηγές. Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για προβοκάτσια.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα σκέφτεται απαγόρευση εξαγωγών diesel για σταθεροποίηση αγοράς

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ για σταθεροποίηση της αγοράς, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος Νόβακ, ενώ ανακοίνωσε φορολογικά μέτρα στήριξης εν μέσω ουκρανικών επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κριμαία: Αυξάνονται οι περιορισμοί στα καύσιμα λόγω ουκρανικών επιθέσεων

Η Κριμαία ανέστειλε τις πωλήσεις βενζίνης με μετρητά και την έκδοση νέων κουπονιών λόγω έλλειψης καυσίμων, μετά από ουκρανικές επιθέσεις. Οι αγορές περιορίζονται στα 20 λίτρα με υφιστάμενα κουπόνια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Αξιόνοφ.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απαγορεύει εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για τις τιμές

Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου έως 31 Ιουλίου λόγω αναταραχών στην αγορά πετρελαίου. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για σταθερό εφοδιασμό ενώ η ζήτηση για ρωσικά ενεργειακά προϊόντα παραμένει υψηλή.