ΓΔ: 2358.97 0.57% Τζίρος: 24.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:44
Φωτο: Pixabay

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θα ζητήσουν πρόσβαση στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τραμπ

Το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεφωνήματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κι άλλους ξένους ηγέτες.

Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε σήμερα ότι το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεφωνήματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κι άλλους ξένους ηγέτες, επικαλούμενος ανησυχίες ότι (ο Αμερικανός πρόεδρος) μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

“Νομίζω ότι η πιο σημαντική ανάγκη είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και να δούμε αν οι συνομιλίες [του προέδρου Τραμπ] με άλλους ξένους ηγέτες και κυρίως με τον πρόεδροε Πούτιν υποβαθμίζουν την ασφάλεια μας με τέτοιο τρόπο, που θα εξυπηρετούσε προσωπικά την προεκλογική εκστρατεία του [Τραμπ],” δήλωσε ο Σιφ στην εκπομπή του NBC “Meet the Press.” “Αν υπήρξε κάποιος τρόπος συγκάλυψης, είμαστε αποφασισμένοι να το μάθουμε,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Απάτη χαρακτηρίζει την υπόθεση Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σάλος από την αποκάλυψη της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι

Ιδιαιτέρως επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά και τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.
Donald Trump
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα Τραμπ – Μπάιντεν για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι στο επίκεντρο νέου σκανδάλου, με τα αμερικανικά μέσα να τον κατηγορούν ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του Τζο Μπάιντεν, του κυριότερου πολιτικού του αντιπάλου.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ χρειάζεται συνεργασία αντί για εξάρτηση, λέει το Πεντάγωνο

Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Ευρώπη και τον Καναδά ενισχύει την ισότητα μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη νέα ευρωπαϊκή δέσμευση στην άμυνα και τη συνοχή της συμμαχίας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να αγοράζουν ρεύμα από εργοστάσια άνθρακα

Ο Τραμπ διέταξε το Υπουργείο Άμυνας να προμηθεύεται ηλεκτρισμό από εργοστάσια άνθρακα, προσπαθώντας να στηρίξει τη φθίνουσα βιομηχανία, παρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κόστος, για να εξασφαλιστεί αδιάκοπη στρατιωτική τροφοδοσία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στέλνει πετρέλαιο στην Κούβα για «ανθρωπιστικούς λόγους»

Η Ρωσία θα στείλει άμεσα πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα στην Κούβα ως ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, λόγω της οξείας έλλειψης καυσίμων που προκαλεί η αμερικανική πίεση στη χώρα.