ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Απάτη χαρακτηρίζει την υπόθεση Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Σάββατο το σκάνδαλο εξαιτίας της πίεσης που φέρεται να άσκησε στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ τη μεγαλύτερη «απάτη» στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι Δημοκρατικοί, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θέλουν «να σας πάρουν τα όπλα σας, την υγειονομική περίθαλψή σας, την ψήφο σας, την ελευθερία σας, τους δικαστές σας», «θέλουν να σας πάρουν τα πάντα».

«Είναι πολύ απλό. Προσπαθούν να σταματήσουν εμένα, διότι μάχομαι για σας. Και δεν θα το αφήσω να συμβεί ποτέ αυτό», πρόσθεσε.

Η πολιτική σύγκρουση στην Ουάσινγκτον πήρε νέα τροπή την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαδικασία παραπομπής του προέδρου Τραμπ λόγω του ότι φέρεται να άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας για να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα όφειλαν να έχουν τερματίσει ήδη το νέο «κυνήγι μαγισσών», όπως αποκάλεσε την έρευνα των κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Ουδείς με πίεσε» στο τηλεφώνημα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Εν μέσω της καταιγίδας αποκαλύψεων που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος παίρνει θέση για το θέμα και υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχθηκε πίεση κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει πως δεν θα επέμβει στην υπόθεση του Φλάβιου Μπολσονάρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα παρέμβει στην υπόθεση του Βραζιλιάνου γερουσιαστή Φλάβιου Μπολσονάρου, που κατέφυγε στις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε «αλλόκοτες» τις βραζιλιάνικες εκλογές και μίλησε για άδικη μεταχείριση της οικογένειάς του.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θεωρεί πως η στήριξή του ενίσχυσε τον Νετανιάχου στις εκλογές

Ο Τραμπ δήλωσε πως η στήριξή του βοήθησε σημαντικά τον Νετανιάχου στις εκλογές, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα exit polls δείχνουν ισοπαλία μεταξύ της δεξιάς συμμαχίας και των κεντρώων του Γκάντι Άιζενκοτ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.