ΓΔ: 2018.44 -2.24% Τζίρος: 46.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:27:42
Φώτο: Shutterstock

Απάτη χαρακτηρίζει την υπόθεση Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Σάββατο το σκάνδαλο εξαιτίας της πίεσης που φέρεται να άσκησε στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ τη μεγαλύτερη «απάτη» στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική πολιτική ιστορία», έκρινε ο Τραμπ, τοποθετούμενος σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι Δημοκρατικοί, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θέλουν «να σας πάρουν τα όπλα σας, την υγειονομική περίθαλψή σας, την ψήφο σας, την ελευθερία σας, τους δικαστές σας», «θέλουν να σας πάρουν τα πάντα».

«Είναι πολύ απλό. Προσπαθούν να σταματήσουν εμένα, διότι μάχομαι για σας. Και δεν θα το αφήσω να συμβεί ποτέ αυτό», πρόσθεσε.

Η πολιτική σύγκρουση στην Ουάσινγκτον πήρε νέα τροπή την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαδικασία παραπομπής του προέδρου Τραμπ λόγω του ότι φέρεται να άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας για να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα όφειλαν να έχουν τερματίσει ήδη το νέο «κυνήγι μαγισσών», όπως αποκάλεσε την έρευνα των κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Ουδείς με πίεσε» στο τηλεφώνημα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Εν μέσω της καταιγίδας αποκαλύψεων που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Τραμπ - Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος παίρνει θέση για το θέμα και υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχθηκε πίεση κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λήγει σύντομα το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν

Το τελεσίγραφο του Τραμπ προς το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ λήγει τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Αν δεν ανοίξει, ο Τραμπ απειλεί βομβαρδισμό σταθμών ενέργειας. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες σύγκρουσης.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ αν οι ΗΠΑ πλήξουν ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν επίσης για πλήρη καταστροφή αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η ICE ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά από εντολή Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως πράκτορες της ICE θα ενισχύσουν το προσωπικό της TSA στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, αν δεν εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων από το Κογκρέσο.