ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γάλλος υπουργός επίσημος
Φώτο: Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Λεκορνί: Η κυβέρνηση μας πρέπει να αντανακλά τη νέα ισορροπία στη Βουλή

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί τόνισε ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αντανακλά τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης χωρίς να εξαρτάται από κομματικά συμφέροντα,.

Η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο οποίος επαναδιορίστηκε πρόσφατα στη θέση του.

Ο Λεκορνί τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι «χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που αντανακλά την πραγματικότητα του κοινοβουλίου, όμως να μην είναι όμηρος των κομματικών συμφερόντων». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την επίσκεψή του σε αστυνομικό τμήμα στο Λ’ Αι λε Ροζ, προάστιο της νότιας πλευράς του Παρισιού.

Σχετικά με την πιθανότητα αναστολής της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όλες οι συζητήσεις είναι πιθανές, αρκεί να είναι ρεαλιστικές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η συζήτησή τους στην έναρξη της συνάντησης στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γάλλο Πρόεδρο για τις εγκάρδιες δηλώσεις και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η ώρα της Ευρώπης σε καιρό παγκόσμιας αταξίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν πως οι σημερινές προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες για την Ευρώπη και πως Ελλάδα και Γαλλία ηγούνται της στρατηγικής αυτονομίας σε μία περίοδο παγκόσμιας αταξίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-McGrath: Εξαιρετική συνεργασία για το κράτος δικαίου

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Μ. McGrath στο Μαξίμου για παραπληροφόρηση, προστασία θεσμών και εκλογών, Τεχνητή Νοημοσύνη και χρήση social media από ανηλίκους. Αναφορά στο σχέδιο απαγόρευσης για κάτω των 15 ετών.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους πέντε επαναπατρισθέντες στη Γαλλία με συμπτώματα χανταϊού

Ένας από τους πέντε Γάλλους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius εμφάνισε συμπτώματα χανταϊού κατά την πτήση επαναπατρισμού. Όλοι τέθηκαν σε απομόνωση και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, ενώ η κυβέρνηση λαμβάνει σχετικά μέτρα.
Οθόνη εφαρμογής ChatGPT
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα: Νέοι Ευρωπαίοι στρέφονται σε chatbot ΤΝ για συναισθηματική στήριξη

Σχεδόν το 50% των νέων στην Ευρώπη έχει συζητήσει προσωπικά ζητήματα με chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos BVA, που δείχνει αύξηση στη χρήση της τεχνολογίας για συναισθηματική στήριξη.