ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γάλλος υπουργός επίσημος
Φώτο: Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού. Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Λεκορνί: Η κυβέρνηση μας πρέπει να αντανακλά τη νέα ισορροπία στη Βουλή

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί τόνισε ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αντανακλά τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης χωρίς να εξαρτάται από κομματικά συμφέροντα,.

Η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο οποίος επαναδιορίστηκε πρόσφατα στη θέση του.

Ο Λεκορνί τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι «χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που αντανακλά την πραγματικότητα του κοινοβουλίου, όμως να μην είναι όμηρος των κομματικών συμφερόντων». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την επίσκεψή του σε αστυνομικό τμήμα στο Λ’ Αι λε Ροζ, προάστιο της νότιας πλευράς του Παρισιού.

Σχετικά με την πιθανότητα αναστολής της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «όλες οι συζητήσεις είναι πιθανές, αρκεί να είναι ρεαλιστικές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η συζήτησή τους στην έναρξη της συνάντησης στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γάλλο Πρόεδρο για τις εγκάρδιες δηλώσεις και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η ώρα της Ευρώπης σε καιρό παγκόσμιας αταξίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν πως οι σημερινές προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες για την Ευρώπη και πως Ελλάδα και Γαλλία ηγούνται της στρατηγικής αυτονομίας σε μία περίοδο παγκόσμιας αταξίας.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό η Ευρώπη λόγω καύσωνα, μέτρα προστασίας και επιπτώσεις

Σε υψηλό συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη λόγω του καύσωνα, με απαγορεύσεις και προβλήματα στις υποδομές. Ρεκόρ θερμοκρασιών σε πολλές χώρες, ενώ στην Ιταλία αναμένονται τιμές έως 40°C.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους λόγω καύσωνα

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.