ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τελετή Ελληνικού Στρατού
Στελέχη Ελληνικού Στρατού, πολιτικοί και κληρικός στην τελετή εγκαινίων IV Σώματος Στρατού.

Τελετή παράδοσης SEDM-CC/PMSC και 26 χρόνια SEEBRIG από το ΓΕΕΘΑ

Δελτίο τύπου από την Αθήνα, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2025.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Κουμάνοβο η επίσημη τελετή παράδοσης και παραλαβής της Προεδρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Υπουργικής Πρωτοβουλίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM-CC) και της Πολιτικο-Στρατιωτικής Διευθύνουσας Επιτροπής (PMSC) από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό της 26ης επετείου από την ίδρυση της Ταξιαρχίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), με την τελετή να λαμβάνει χώρα στην έδρα της Ταξιαρχίας στο Κουμάνοβο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ, ενώ η χώρα ανέλαβε επίσημα την προεδρία της SEDM–CC/PMSC από την 1η Ιουλίου 2025 για διάστημα δύο ετών, έως το 2027.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόεδρος της SEDM–CC/PMSC ορίστηκε ο Πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, με διευθυντή της Γραμματείας τον Πχη (Ε) Πέτρο Μιχαλακέλη ΠΝ. Κατά την τελετή, τον πρόεδρο αναπλήρωσε ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΠΕΑΔΣ, Πρέσβης ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η στήριξη στη Βουλγαρία ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια

Ο Νίκος Δένδιας από τη Σόφια τόνισε την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας μέσω της άμεσης ανταπόκρισης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, υπογραμμίζοντας τη στενή αμυντική συνεργασία εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ και τις ισχυρές διμερείς σχέσεις.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Συντονισμός των εταίρων, όχι αδιαφορία για στρατιωτική στήριξη στην Κύπρο

Η Γερμανία δεν συμμετέχει στρατιωτικά στην Κύπρο λόγω συντονισμού με ΝΑΤΟ και ΕΕ και όχι αδιαφορίας, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Άμυνας. Η Κύπρος έχει ζητήσει διμερώς βοήθεια, ενώ στήριξη παρέχουν ήδη Ελλάδα και Γαλλία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις εξελίξεις στη γαλλική πυρηνική αποτροπή

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή και επιδιώκει στενότερη συνεργασία με το Παρίσι για τα πυρηνικά, τονίζοντας τη συμβολή της Γαλλίας στην ασφάλεια της Συμμαχίας.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρούτε-Ερντογάν για Ιράν και ασφάλεια στη Μεσόγειο

Ο Μαρκ Ρούτε συζήτησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Ιράν και την περιφερειακή ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσέγγισης ασφάλειας 360° του ΝΑΤΟ και την ετοιμότητα της Συμμαχίας να αποτρέπει απειλές από κάθε κατεύθυνση.