ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:31
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ημέρα με καλή ορατότητα και πράσινο περιβάλλον.

Αποκαλύφθηκε γαλλικό σχέδιο κατά ρωσικής παραπληροφόρησης λόγω διπλωματών

Σχέδιο του γαλλικού ΥΠΕΞ για αντιμετώπιση ρωσικής παραπληροφόρησης αποκαλύφθηκε λόγω αμέλειας, αποκαλύπτει η Le Canard Enchainé. Το σχέδιο περιλάμβανε εκστρατείες και διαρροές κατά ανταγωνιστών και προκαλεί εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο.

Σχέδιο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης αποκαλύφθηκε λόγω αβλεψίας Γάλλων διπλωματών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchainé. Το σχέδιο, που προβλεπόταν να παραμείνει εμπιστευτικό, αφορά δαπάνη ύψους 40 εκατ. ευρώ ετησίως και παρουσιάστηκε χωρίς να χαρακτηριστεί ως «απόρρητο» από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον «πόλεμο επιρροής» απέναντι στη Μόσχα. Το αποκαλυφθέν σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκστρατείες «αγνώστου πατρότητας», οι οποίες θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν αν αποκαλυφθεί η προέλευσή τους.

Επιπλέον, προβλέπεται η παραγωγή ανεπίσημων βίντεο για «ευαίσθητα» ζητήματα που αφορούν ανταγωνιστές της χώρας, καθώς και στοχευμένες διαρροές κατά ξένων αξιωματούχων. Η διαρροή της ύπαρξης του σχεδίου έχει οδηγήσει σε εσωτερικό έλεγχο στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 20 χώρες καταδικάζουν τη ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Περίπου είκοσι χώρες, όπως η Βραζιλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καταδίκασαν αυστηρά τα νέα μέτρα του Ισραήλ για ενίσχυση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη de facto προσάρτηση.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Παρίσι απαγορεύει πρόσβαση σε Αμερικανό πρέσβη μετά από ένταση με ΥΠΕΞ

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Παρίσι δεν παρέστη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε κληθεί μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλια Τραμπ. Το ΥΠΕΞ εξέφρασε λύπη και περιόρισε την πρόσβασή του σε κυβερνητικά στελέχη.
καρχαρίας στον ωκεανό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Καληδονία: Καρχαρίας σκότωσε 55χρονο σέρφερ στη Γαλλία

Ένας 55χρονος άνδρας, γιατρός στα επείγοντα στη Νουμέα, βρήκε τραγικό θάνατο από επίθεση καρχαρία ενώ έκανε γουίντσερφ. Το σώμα του εντοπίστηκε σε παραλία και η περιοχή εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.
Άνδρας σε συνεδρίαση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από 4 έτη πολέμου ο Πούτιν αντιμέτωπος με βαριά ήττα, λέει ο Μπαρό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, χαρακτήρισε «βαριά και ταπεινωτική ήττα» για τον Πούτιν τον απολογισμό του πολέμου, εξυμνώντας τη γενναιότητα του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη 300 τ.χλμ. εδάφους.
Γάλλος υπουργός πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό προς Ουάσιγκτον: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από εσάς για την βία

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Παρίσι μετά τις δηλώσεις του για τον θάνατο του Κεντέν Ντεράνκ, καταγγέλλοντας ξένη ανάμειξη. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζήτηση για πολιτική βία.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε για ανάμειξη στις γαλλικές υποθέσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Παρίσι μετά τα σχόλιά του για τον θάνατο του Κεντέν Ντεράνκ, καταγγέλλοντας εξωτερική παρέμβαση. Η δολοφονία έχει προκαλέσει αναταραχή στη χώρα.