ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ursula fon der Laien
Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: Να μην κλείσουν ακόμη καλοκαιρινές διακοπές οι Ευρωπαίοι

Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων τους για ταξίδια που ακυρώνονται λόγω πανδημίας του κορονοϊού δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Να μην κλείσουν ακόμη τις θερινές διακοπές τους, συνιστά στους Ευρωπαίους η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι οι καταναλωτές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει.

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επισημαίνει η κυρία φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag» και εμφανίζεται επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού», επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πελάτες οι οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους. «Σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες», διευκρινίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Οι δασμοί Τραμπ απειλούν τις διατλαντικές σχέσεις

Η φον ντερ Λάιεν εξέφρασε πλήρη αλληλεγγύη Δανίας-Γροιλανδίας και τόνισε ότι οι δασμοί απειλούν τις διατλαντικές σχέσεις. Υπογράμμισε τη σημασία της κυριαρχίας και της ειρήνης στην Αρκτική, καλώντας σε συνεχή διάλογο ΕΕ-ΗΠΑ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Εξετάζουμε αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν

Η φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τραγωδία τις δολοφονίες νέων στο Ιράν και τόνισε πως εξετάζεται αυστηροποίηση κυρώσεων κατά του καθεστώτος. Η ΕΕ στηρίζει τον αγώνα του ιρανικού λαού, ενώ εξετάζονται μέτρα κατά συνδεόμενων προσώπων και οντοτήτων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν στην Ευρωβουλή

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αντιμετωπίσει νέα πρόταση μομφής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, την τέταρτη σε έξι μήνες, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ για στήριξη της Ουκρανίας από την Κομισιόν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε πρόταση για δάνειο 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για το 2026-27, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης άμυνας και λειτουργίας κράτους, ενώ υπογράμμισε τη συνεχή δέσμευση της Ευρώπης στην ασφάλεια της Ουκρανίας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Η Γροιλανδία ανήκει στους κατοίκους της, η ΕΕ είναι δίπλα σας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι η Γροιλανδία μπορεί να στηρίζεται στην ΕΕ, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της Γροιλανδίας έχουν την πλήρη στήριξη και σεβασμό της ΕΕ, λίγο πριν από συνάντηση με Δανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους.