ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Καναδάς: Έρευνα σε γηροκομείο όπου 31 ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε έναν μήνα

Η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δεν συνεργάστηκε με τις αρχές και μόλις το βράδυ της Παρασκευής οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους φακέλους των ενοίκων.

Έρευνες σε έναν οίκο ευγηρίας όπου 31 ηλικιωμένοι πέθαναν από τις 13 Μαρτίου, διεξάγει η Αστυνομία του Κεμπέκ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της επαρχίας αυτής του Καναδά, Φρανσουά Λεγκό, χαρακτηρίζοντας «αποκρουστική» την κατάσταση.

«Νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους γηραιότερους στο Κεμπέκ», είπε ο Λεγκό, εμφανώς συγκινημένος, κρίνοντας ότι υπήρξε «σοβαρή αμέλεια» εκ μέρους της διεύθυνσης του ιδιωτικού ιδρύματος.

Στο γηροκομείο Herron, στο Ντορβάλ, στα προάστια του Μόντρεαλ, διαμένουν 150 ηλικιωμένοι. Από τους 31 θανάτους, οι 5 αποδίδονται στον νέο κορονοϊό, όμως είναι άγνωστα τα αίτια για τους υπόλοιπους 26.

Στις 26 Μαρτίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας από τους ηλικιωμένους που φιλοξενείτο στο Herron, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 και πέθανε λίγο αργότερα. Τρεις ημέρες μετά, αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας του δυτικού Μόντρεαλ πήγαν στο γηροκομείο όπου διαπίστωσαν «σοβαρά προβλήματα» αλλά και ότι «σημαντικό μέρος του προσωπικού είχε εγκαταλείψει το κέντρο», εξήγησε ο Λεγκό. Οι υγειονομικές υπηρεσίες έστειλαν δικό τους προσωπικό για να φροντίσει τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δεν συνεργάστηκε με τις αρχές και μόλις το βράδυ της Παρασκευής οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους φακέλους των ενοίκων. Τότε ανακάλυψαν πόσο μεγάλος ήταν ο αριθμός των θανάτων.

Ο Λεγκό είπε επίσης ότι με αυτήν την αφορμή θα ελεγχθούν και τα 40 ιδιωτικά ιδρύματα για ηλικιωμένους που λειτουργούν στο Κεμπέκ. «Το χρωστάμε στους ηλικιωμένους μας να τους νοσηλεύουμε με αξιοπρέπεια», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Δύο νεκροί, νεκρός και ο δράστης

Δύο νεκροί, ένας κάτοικος και ένας αστυνομικός, σε αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μόντρεαλ. Ο δράστης έπεσε νεκρός, τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα, ενώ φέρεται πως άφησε μανιφέστο της ομάδας «incel».
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντρεαλ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ο δράστης

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους αστυνομικός και ο ύποπτος, σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε. Η αστυνομία ερευνά ακόμη τα αίτια του περιστατικού.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί, μεταξύ τους κι ο δράστης

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο ύποπτος, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις δαπάνες, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε,αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αμερικανικών δυνάμεων, στην πρόοδο των συμμάχων στις αμυντικές δαπάνες και στη δυνατότητα συμβολής του ΝΑΤΟ στα Στενά του Ορμούζ.