ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Λουίτζι ντι Μάιο: Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την βεβαιότητα του πως η Γερμανία δεν επιθυμεί την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας πως τώρα είναι αναγκαίο να κινηθούν όλες οι χώρες μαζί προς την σωστή κατεύθυνση.

Ενόψει του Eurogroup, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο βλέπει στην κρίση του κορονοϊού κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία που να διασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον, και τονίζει πως η κρίση δεν απειλεί μόνο την Ιταλία αλλά και όλη την ήπειρο.

«Διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, οικονομικά πρέπει να ανταγωνιστεί με παγκόσμιους γίγαντες. Πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι για τη διάσπαση της, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλουν και οι Γερμανοί. Τώρα θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας σε συνέντευξή του στο dpa, αναφερόμενος στο θέμα της βοήθειας προς την Ιταλία και την έκδοση ή μη κορονοομολόγων, τα οποία απορρίπτει η Γερμανία.

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για την Ιταλία στην περίπτωση αυτή, γιατί δεν πρόκειται για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για το αν είναι κανείς απογοητευμένος από την γερμανική κυβέρνηση ή όχι, αλλά για το ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα είναι απολύτως αναγκαίο να κινηθούμε μαζί προς την ορθή κατεύθυνση», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν έχω επαρκή στοιχεία για όσα έγιναν στο Ιράν

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να τοποθετηθεί σχετικά με τα γεγονότα στο Ιράν, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και ότι οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν τηρούνται πλέον.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο, συντονισμός με Γαλλία-Γερμανία-ΗΒ

Η Ιταλία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε πόλεμο, τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι, επισημαίνοντας τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και στήριξη στους Ιταλούς στη Μέση Ανατολή, ενώ συντονίζεται με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για διπλωματική λύση.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Ζελένσκι για ενότητα Δύσης στην Ουκρανία

Η Τζόρτζια Μελόνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με επίκεντρο την ειρήνη στην Ουκρανία. Επαναβεβαιώθηκε η σημασία της ευρωπαϊκής συνεισφοράς και η Ιταλία δεσμεύτηκε σε υποστήριξη και ανοικοδόμηση.
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Ευχαριστίες σε Ιταλία και Ισπανία για τη στήριξη στην Κύπρο

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την Ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι για τη στήριξη της Ιταλίας στην Κύπρο, τονίζοντας τις ισχυρές διμερείς σχέσεις και τη δέσμευση για ασφάλεια στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Μακρόν με θέμα και την Κύπρο

Η Μελόνι και ο Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Τόνισαν τη στήριξή τους σε χώρες του Κόλπου και την Κύπρο, ζητώντας αποτροπή κλιμάκωσης στον Λίβανο.
Φάρμακα και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οδηγός Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για θανάτους ηλικιωμένων

Στη Φορλί, 27χρονος οδηγός του Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία πέντε ηλικιωμένων γυναικών, πιθανόν με χρήση σύριγγας με αέρα. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες συγγενών και συναδέλφων.