ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι

Ζημιές στο λιμάνι στη Χοντάιντα της Υεμένης μετά από τα ισραηλινά πλήγματα

Η βρετανική εταιρεία Ambrey ανακοίνωσε πως επιβεβαιώνονται οι ζημιές στις αποβάθρες του λιμανιού στη Χοντάιντα, ύστερα από τα ισραηλινά πλήγματα της Δευτέρας.

Βρετανική εταιρεία ειδικευμένη σε ζητήματα ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών, η Ambrey, ανακοίνωσε σήμερα ότι περιήλθε σε γνώση της οπτικό υλικό το οποίο επιβεβαιώνει πως έχουν υποστεί ζημιές οι αποβάθρες στο λιμάνι στη Χοντάιντα της Υεμένης, το οποίο ανακοινώθηκε ότι βομβαρδίστηκε από την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Δευτέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δυο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό σημαία των νήσων Μπαρμπάντος, υπέστησαν ζημιές από τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια των πληγμάτων, πάντως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μελών των πληρωμάτων τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως έπληξαν τρία λιμάνια και ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο υπό τον έλεγχο του κινήματος των Χούθι στην Υεμένη νωρίς χθες. Επρόκειτο για την πρώτη σειρά ισραηλινών βομβαρδισμών στη χώρα της αραβικής χερσονήσου έπειτα από σχεδόν έναν μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Πλοία αλλάζουν πορεία στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις απειλές των Χούθι

Τέσσερα δεξαμενόπλοια άλλαξαν πορεία στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από προειδοποιήσεις των Χούθι, με δύο να κατευθύνονται προς τη Διώρυγα του Σουέζ, ενώ ένα πέμπτο πλοίο εγκατέλειψε τον προορισμό του στη Σαουδική Αραβία.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Προειδοποίηση σε ναυτιλιακές να μην προσεγγίζουν σαουδαραβικά λιμάνια

Οι Χούθι προειδοποιούν τις ναυτιλιακές να μην φορτώνουν ή εκφορτώνουν σε λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας, απειλώντας με επιθέσεις στα πλοία. Ο αποκλεισμός αυξάνει τους κινδύνους για την παγκόσμια ενέργεια και το εμπόριο στον Κόλπο.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή Ταϊβάν και Ιαπωνία λόγω του τυφώνα Μπάβι

Η Ταϊβάν λαμβάνει μέτρα ενόψει του ισχυρού τυφώνα Μπάβι, του πιο σφοδρού από το 1995. Οι αρχές προειδοποιούν για έντονους ανέμους και πιθανά προβλήματα σε Κεελούνγκ, Γιλάν και άλλες περιοχές, καλώντας τους πολίτες σε επαγρύπνηση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Έκλεισε το Ορμούζ λόγω ισραηλινών πληγμάτων στο Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν προσωρινό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία, λόγω ενεργειών του Ισραήλ στον Λίβανο και παραβίασης δεσμεύσεων των ΗΠΑ, επικαλούμενοι αυξημένους κινδύνους ασφάλειας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αναχαίτιση ύποπτου εναέριου στόχου από Υεμένη ανακοίνωσε ο στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ύποπτο εναέριο στόχο που προερχόταν από την Υεμένη, κοντά στην Εϊλάτ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το περιστατικό θεωρείται λήξαν, όπως ανακοινώθηκε μέσω Telegram.