ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρες στο Πακιστάν
Εναέρια εικόνα από πλημμυρισμένη αγροτική περιοχή στο Πακιστάν, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τέξας: Στους 50 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις μεγάλες πλημμύρες

Στους 50 ανήλθαν οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας, σύμφωνα με τις αρχές. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πολλών αγνοούμενων παιδιών.

Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Τέξας. Οι αρχές επιβεβαίωσαν το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) ότι, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, συνεχίζεται η αναζήτηση για αρκετά παιδιά τα οποία παραμένουν αγνοούμενα.

Το χρονικό της φυσικής καταστροφής στο Τέξας

Οι αιφνίδιες πλημμύρες ξέσπασαν έπειτα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σάρωσαν μεγάλες εκτάσεις του κεντρικού Τέξας την Παρασκευή, μετατρέποντας δρόμους και γειτονιές σε επικίνδυνα ρεύματα νερού. Η κομητεία Κερ δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με 43 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ άλλες επτά απώλειες καταγράφηκαν σε τρεις επιπλέον κομητείες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AFP που στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία των τοπικών υπηρεσιών.

Οι σωστικές ομάδες, με τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς και εθελοντών, εργάζονται αδιάκοπα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Εκπρόσωποι των αρχών περιγράφουν την κατάσταση ως “άνευ προηγουμένου”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες λόγω των υψώντατων υδάτων και των εκτενών καταστροφών σε υποδομές και οδικό δίκτυο. Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με τους κατοίκους να καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες προστασίας μέχρι την πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις, αναφέρουν ακτιβιστές

Περισσότεροι από 500 νεκροί και 10.000 συλλήψεις καταγράφονται σε δύο εβδομάδες διαδηλώσεων στο Ιράν, σύμφωνα με την οργάνωση HRANA. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, ενώ κάνουν λόγο για ξένη υποκίνηση των ταραχών.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικό κοινό αποδοκιμάζει τις αμερικανικές κινήσεις στη Βενεζουέλα

Οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν τις ενέργειες ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και αμφισβητούν τη στάση Βερολίνου. Μόνο το 15% θεωρεί πλέον αξιόπιστη την Αμερική, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Ευρώπης και ζητούν ισχυρότερη ΕΕ.
Αστυνομία στην Ελβετία
ΔΙΕΘΝΗ

Κραν-Μοντανά: Ελβετοί Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες μπαρ

Ελβετοί εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ όπου 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά, καθώς ερευνώνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει αγωγές.