ΓΔ: 2019.25 1.15% Τζίρος: 240.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
Το νερό ξεχειλίζει από φρεάτιο ύδρευσης λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και πλημμύρας.

Τουλάχιστον 43 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, πολλοί αγνοούμενοι

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Τέξας έφτασε τους 43, εκ των οποίων 28 ενήλικες και 15 παιδιά, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του σερίφη της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα.

Σε 43 άτομα αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Τέξας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Κερ. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Λάρι Λίθα επιβεβαίωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 43 νεκροί, εκ των οποίων 28 ενήλικες και 15 παιδιά.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αναζητούνται ακόμα αγνοούμενοι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 27 κορίτσια που συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε.

Ασφαλής επιχείρηση διάσωσης εν μέσω αβεβαιότητας

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κέρβιλ, Ντάλτον Ράις, υπογράμμισε πως δεν είναι σε θέση να δώσει επίσημα ανανεωμένο αριθμό αγνοουμένων. Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους, «Γνωρίζουμε για 27… Δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα άλλον αριθμό, επειδή πολύ απλά δεν γνωρίζουμε».

Με αποφασιστικότητα, ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου παρουσία της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ πως «θα αναζητήσουμε ακατάπαυστα κάθε θύμα αυτής της πλημμύρας. Δεν θα σταματήσουμε σήμερα ή αύριο, θα σταματήσουμε όταν ολοκληρωθεί το έργο μας».

Περισσότεροι από 500 διασώστες επιχειρούν με την υποστήριξη 14 ελικοπτέρων, ενώ τόσο η Εθνοφρουρά του Τέξας όσο και η Ακτοφυλακή συνδράμουν ενεργά στις επιχειρήσεις.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές

Στον χώρο της κατασκήνωσης, η σταδιακή υποχώρηση των υδάτων αποκάλυψε τη σοβαρότητα της καταστροφής: δεκάδες ακινητοποιημένα οχήματα και ξεριζωμένα δέντρα συνθέτουν το σκηνικό, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι πρωτοφανείς πλημμύρες σημειώθηκαν ανήμερα της εθνικής εορτής «Ημέρα Ανεξαρτησίας» στις ΗΠΑ, εξαιτίας συνεχόμενων καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στο κεντρικό Τέξας. Σε πλήρη ισχύ παραμένουν οι προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Ένας εκ των πληγέντων, ο Μάικλ, ηλικίας 40 ετών, αφηγήθηκε στη συγκινητική του μαρτυρία πως ταξίδεψε από το Όστιν – την πρωτεύουσα της πολιτείας – για να αναζητήσει την 8χρονη κόρη του. Μέχρι στιγμής έχει βρει μόνο μερικά από τα υπάρχοντά της. «Ήμασταν στο Κέρβιλ όλη μέρα χθες, στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων. Σήμερα το πρωί, όταν ακούσαμε ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες εδώ, ο αδερφός μου κι εγώ πήγαμε με φορτηγό, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, για να δούμε εάν μπορούσαμε να βρούμε κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα ιστορικής κλίμακας

Σύμφωνα με τις αρχές, η στάθμη του ποταμού Γκουανταλούπε σημείωσε ξαφνική άνοδο κοντά στα 8 μέτρα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα την Παρασκευή, όταν καταγράφηκε βροχόπτωση 300 χιλιοστών, ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Καταγγέλλει πραξικοπήματα με στήριξη ΗΠΑ και CIA

Ο Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε τα φερόμενα πραξικοπήματα που υποκινούνται από τη CIA, ενώ καταφέρθηκε κατά της ανάπτυξης αμερικανικών πολεμικών στη Καραϊβική, που παρουσιάζεται ως επιχείρηση κατά ναρκωτικών.
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δεσμεύεται για συμφωνία σχετικά με σορούς νεκρών ομήρων στη Γάζα

Η Χαμάς σκοπεύει να επιστρέψει στο Ισραήλ τις σορούς των νεκρών ομήρων, όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα, επιβεβαίωσαν χθες Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ το Ισραήλ απείλησε με επανέναρξη των επιχειρήσεων.
Καμπούλ τοπίο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις Αφγανιστάν-Πακιστάν στη μεθόριο

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από πακιστανικά πυρά στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, έπειτα από νέες συγκρούσεις στη μεθόριο με το Πακιστάν.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα: 4 νεκροί, 20 τραυματίες στις ΗΠΑ

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από πυροβολισμούς σε εστιατόριο στη Νότια Καρολίνα. Τέσσερις τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το γραφείο του σερίφη διερευνά το περιστατικό.