ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χάρτης Ιράν Ισραήλ
Ισραήλ και Ιράν και η θέση τους στον χάρτη Φώτο: Shutterstock

Το Ισραήλ καταρτίζει σχέδιο ώστε να αποτραπεί κάθε απειλή από το Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε πως ο στρατός καταρτίζει σχέδιο για να αποτρέψει μελλοντικές απειλές από το Ιράν.

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει σχέδιο επιβολής για να «διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα μπορεί να επιστρέψει για να απειλήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο στρατός πρέπει να ετοιμαστεί, σε επίπεδο πληροφοριών και επιχειρήσεων, για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει αεροπορική υπεροχή και για να αποτρέψει την Τεχεράνη από το να αποκαταστήσει τις προηγούμενες δυνατότητές της.

Τα σχόλιά του έγιναν ύστερα από τον αεροπορικό πόλεμο 12 ημερών μεταξύ των δύο εχθρών τον Ιούνιο, στη διάρκεια του οποίου το Ισραήλ έπληξε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, λέγοντας ότι ο στόχος είναι να αποτρέψει την Τεχεράνη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. 

Το Ιράν αρνείται ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δηλώνει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει μόνο ειρηνικούς σκοπούς. Οι δύο χώρες συμφώνησαν, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, σε εκεχειρία που έπαυσε τις εχθροπραξίες στις 24 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάλεσμα για εκδίκηση και μαζική συμμετοχή στην κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τους Ιρανούς να συμμετάσχουν μαζικά στις επιμνημόσυνες τελετές που ξεκινούν το Σάββατο στην Τεχεράνη.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: «Ήττα» για ΗΠΑ και Ισραήλ το ιρανοαμερικανικό πρωτόκολλο

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ "δήλωση ήττας" για ΗΠΑ και Ισραήλ, ζητώντας την άνευ όρων αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο και χαιρετίζοντας τη στάση του Ιράν.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει στρατιωτικές επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δημοσιεύοντας χάρτη «ασφαλείας» 12 χλμ εντός Λιβάνου και επιμένοντας στην παρουσία στρατευμάτων.