ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τη χαρακτηριστική περίφραξη και σημαίες κρατών μελών, υπό καθαρό ουρανό.

ΟΗΕ: Καταδίκη της επίθεσης στον ελληνορθόδοξο ναό της Δαμασκού

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στον ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία, στη συνοικία Ντουεϊλά της Δαμασκού, χαρακτηρίζοντάς την «ειδεχθή και δειλή»

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε εντός του χώρου λατρείας και είχε ως στόχο Χριστιανούς την ώρα της λειτουργίας, άφησε πίσω της τουλάχιστον 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθιά τους συμπάθεια προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον συριακό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης. 

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες, ανεξαρτήτως κινήτρων, τόπου, χρόνου ή δραστών», σημείωσε η σχετική ανακοίνωση.

Η δήλωση τόνισε τη σημασία της προστασίας όλων των Σύρων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ή εθνοτικής ταυτότητας, ενώ καλεί τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν με τις συριακές αρχές για την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου.

Το Συμβούλιο επανέλαβε ότι η τρομοκρατία συνιστά μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, καλώντας όλα τα κράτη να την αντιμετωπίσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, στο πλαίσιο πάντα των διεθνών υποχρεώσεών τους, συμπεριλαμβανομένων του ανθρωπιστικού, προσφυγικού και διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συγκεκριμένη επίθεση επανέφερε στην επικαιρότητα τις ευρύτερες ανησυχίες για τη στοχοποίηση θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωσή τους εν μέσω της πολύχρονης σύγκρουσης στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

usa-army
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη έρημο της Συρίας

Την Τετάρτη, μέλη του ΙΚ απήγαγαν έναν βοσκό και σκότωσαν έναν άλλον στη συριακή έρημο. Στη συνέχεια έστησαν ενέδρα και σκότωσαν έξι φιλοκυβερνητικούς μαχητές που αναζητούσαν τον απαχθέντα βοσκό.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα δικάζεται για γενοκτονία λόγω ομηρίας Γιαζίντι έφηβης στη Συρία

Η Σονιά Μεζρί γίνεται η πρώτη Γαλλίδα που θα δικαστεί για γενοκτονία, επειδή το 2015 κράτησε μια Γιαζίντι έφηβη ως σκλάβα στη Συρία. Η 36χρονη επαναπατρίστηκε στη Γαλλία και κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.
Βομβαρδισμός στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από κουρδικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, σύμφωνα με ΜΜΕ

Τουλάχιστον δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, που αποδίδονται σε κουρδικές δυνάμεις, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Δαμασκού και της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επιδρομή στο Λίβανο: Νεκρός ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ

Ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο σκότωσε δύο άτομα, ανάμεσά τους έναν επιζήσαντα προηγούμενης έκρηξης, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Το Ισραήλ δήλωσε ότι εξουδετέρωσε σημαίνον στέλεχος της Χεζμπολάχ, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας.
παλιό κτίριο διατηρητέο
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει την επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ

Το ΚΙΣΕ εκφράζει θλίψη για την τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ, καταδικάζοντας την έξαρση αντισημιτικής βίας και ζητώντας άμεσα μέτρα από τους θεσμούς για την προστασία των πολιτών και την καταπολέμηση του μίσους.