ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φωτο: Shutterstock

Τραμπ: Ξεκινούν συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν για τα πυρηνικά την επόμενη εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν συνομιλίες με το Ιράν "την ερχόμενη εβδομάδα", κάνοντας λόγο για πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα μιλήσουμε με το Ιράν την επόμενη εβδομάδα. Ίσως καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν ξέρω».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόσφατη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι και οι δύο πλευρές έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης. 

«Ασχολήθηκα και με τους δύο. Είναι και οι δύο κουρασμένοι, εξαντλημένοι… Μπορεί η σύγκρουση να ξαναρχίσει; Υποθέτω κάποια μέρα, ίσως. Ίσως και σύντομα», σχολίασε, χωρίς να αποκλείσει νέα κλιμάκωση.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από 12 ημέρες πολεμικών επιχειρήσεων που προκάλεσαν βαρύτατο απολογισμό απωλειών και από τις δύο πλευρές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: «Απειλή» οι δηλώσεις Τραμπ-Νετανιάχου, θα υπάρξει απάντηση

Το Ιράν χαρακτηρίζει «απειλή» τις δηλώσεις Μπάιντεν και Νετανιάχου για τις διαδηλώσεις, προειδοποιώντας πως δεν θα μείνουν αναπάντητες. Ο στρατηγός Χαταμί τόνισε ότι σε περίπτωση λάθους, η απάντηση θα είναι πιο αποφασιστική από πριν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση Τεχεράνης σε Τραμπ για παρέμβαση ΗΠΑ στις διαδηλώσεις

Οι δηλώσεις Τραμπ περί αμερικανικής επέμβασης στο Ιράν, μετά τις διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας που μετετράπησαν σε πολιτική διαμαρτυρία, προκαλούν ένταση. Η Τεχεράνη προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες, αν υπάρξει ξένη παρέμβαση.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επαινεί Νετανιάχου, ζητά νέα φάση εκεχειρίας στη Γάζα μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα, δηλώνοντας στήριξη για το Ισραήλ και επισημαίνοντας την ανάγκη αφοπλισμού της Χαμάς πριν προχωρήσει η ειρηνευτική συμφωνία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δράσης κατά του Ιράν.