ΓΔ: 2307.68 0.34% Τζίρος: 240.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:52:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φωτο: Shutterstock

Τραμπ: Ξεκινούν συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν για τα πυρηνικά την επόμενη εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν συνομιλίες με το Ιράν "την ερχόμενη εβδομάδα", κάνοντας λόγο για πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα μιλήσουμε με το Ιράν την επόμενη εβδομάδα. Ίσως καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν ξέρω».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόσφατη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι και οι δύο πλευρές έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης. 

«Ασχολήθηκα και με τους δύο. Είναι και οι δύο κουρασμένοι, εξαντλημένοι… Μπορεί η σύγκρουση να ξαναρχίσει; Υποθέτω κάποια μέρα, ίσως. Ίσως και σύντομα», σχολίασε, χωρίς να αποκλείσει νέα κλιμάκωση.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από 12 ημέρες πολεμικών επιχειρήσεων που προκάλεσαν βαρύτατο απολογισμό απωλειών και από τις δύο πλευρές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναμένει στήριξη ΗΠΑ για πλήγμα κατά Ιράν, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δηλώνει πως η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει καθορισμένους στόχους και να εξαλείψει τη δυναστεία Χαμενεΐ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να πλήξουν Λίβανο, άσχετο με Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα πραγματοποιεί πια βομβαρδισμούς στον Λίβανο, σύμφωνα με απαγόρευση των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική στάση προς το Ιράν δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στον Λίβανο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως επανεκκινήσουμε συνομιλίες με Ιράν αυτή την εβδομάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν εντός της εβδομάδας στο Πακιστάν, ενώ Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το μεσανατολικό.