ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο προκαλούν τον θάνατο αμάχων

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και πάνω από είκοσι τραυματίες μετά τη ρωσική επιδρομή με drones σε Κίεβο και περιφέρεια, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η ρωσική επιδρομή με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο Κίεβο και στην περιφέρειά του στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους είκοσι και πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, γνωστοποίησαν οι ουκρανικές αρχές.

Στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, «ολόκληρο τμήμα πολυώροφης πολυκατοικίας καταστράφηκε. Ως αυτό το στάδιο, έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Διασώστες προσέφεραν βοήθεια σε 10 τραυματίες», ανέφερε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο μέσω Telegram.

Γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Μπίλα Τσέρκβα, κοινότητα νότια της πρωτεύουσας, όπου τραυματίστηκαν άλλοι δέκα κάτοικοι, πρόσθεσε ο υπουργός Κλιμένκο.

Στην πρωτεύουσα υπέστη ζημιές σταθμός του μετρό που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο, σύμφωνα με τον Τιμούρ Τκατσένκο, στρατιωτικό περιφερειάρχη της πρωτεύουσας, που έκανε λόγο για εσκεμμένη ενέργεια που κατ’ αυτό εντάσσεται στη συστηματική πρακτική της αντίπαλης πλευράς — το «ρωσικό στιλ», όπως το έθεσε.

Στην άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 16 ουκρανικά drones από τις 22:00 ως τις 06:00 (ώρες Ελλάδας).

Τα δεκατρία καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Ραστόφ και τα υπόλοιπα στις περιφέρειες Αστραχάν και Βολγκαγκράντ, πρόσθεσε το υπουργείο μέσω Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση με drone στη ΒΑ Ουκρανία

Δύο πολίτες, 48 και 72 ετών, σκοτώθηκαν από ρωσικά drones σε παραμεθόρια περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Χθες, τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικές επιδρομές στη Ντνίπρο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία

Αεροπορική επιδρομή με δεκάδες drones στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας είχε έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με τον Ρώσο διορισμένο κυβερνήτη Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ. Συνολικά 43 drones καταρρίφθηκαν, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone χτύπησε πολυκατοικία στη ρωσική Γεκατερίνμπουργκ

Ουκρανικό drone χτύπησε συγκρότημα κατοικιών στη Γεκατερίνμπουργκ, προκαλώντας λίγους τραυματίες και εκκένωση, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην τέταρτη μεγαλύτερη ρωσική πόλη. Χωρίς σχόλιο από Κίεβο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά drones πλήττουν Οδησσό και Ζαπορίζια με νεκρό και ζημιές σε υποδομές

Ρωσικά drones επιτέθηκαν τη νύχτα σε υποδομές του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε αποθήκες και σιδηροδρομικές γραμμές. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί και το λιμάνι λειτουργεί κανονικά, αναφέρει η Ουκρανία.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 25 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα, επιθέσεις σε πετρέλαιο

Τουλάχιστον 25 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 στη Σούμι, προκάλεσαν νυχτερινές επιθέσεις με drones της Μόσχας. Η Ουκρανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 116 από τα 143 drones και έναν από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.