ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Ιταλία: Αύξηση μέτρων ασφαλείας για πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων

Η ιταλική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ουσιαστική αύξηση των μέτρων ασφαλείας, για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, αποφάσισε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.

Κατά την συνεδρίαση της Στρατηγικής Επιτροπής κατά της Τρομοκρατίας, στο υπουργείο εσωτερικών της Ρώμης, αποφασίσθηκε η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία των πρεσβειών των ξένων χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Συνολικά, οι λεγόμενοι «ευαίσθητοι στόχοι», στην Ιταλία ξεπερνούν τις 29.000, εκ των οποίων, περίπου 1.000 συνδέονται με αμερικανικά και ισραηλινά συμφέροντα και δραστηριότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Βατικανό και σε όλη την γύρω περιοχή, όπου κάθε ημέρα συρρέουν χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές λόγω του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τελετές του φετινού Αγίου Έτους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, είναι η μόνη μεγάλη δυτική χώρα η οποία, τα τελευταία χρόνια δεν έχει πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- στην πείρα των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας, κυρίως από την αντιμετώπιση της δύσκολης περίοδο της τρομοκρατίας.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων, με στόχο την επικαιροποίηση των μέχρι τώρα στρατηγικών πρόληψης και προστασίας, ιδίως των πολιτών που ζουν στις μεγαλύτερες, τουριστικές πόλεις της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ζητά ένταξη Φρουρών της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών της ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι θα προτείνει στην ΕΕ να ενταχθούν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, με κυρώσεις στους υπαίτιους. Η Τεχεράνη αντέδρασε καλώντας την Ιταλίδα πρέσβη για διαμαρτυρία.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Θετική η συνάντηση με Ρούμπιο, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε θετική τη συνάντησή του με τον Μάρκο Ρούμπιο, τόνισε τη σημασία της δυτικής ενότητας, στηρίζει πρωτοβουλίες για κατάπαυση πυρός στο Ιράν και υπογράμμισε τον ρόλο της Ιταλίας σε Ορμούζ και Λίβανο.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μελόνι με τον νέο πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Πέτερ Μάγιαρ στη Ρώμη

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον νέο Ούγγρο πρωθυπουργό Πέτερ Μάγιαρ, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές σχέσεις Ιταλίας-Ουγγαρίας και συζητώντας άμυνα, ευρωπαϊκή πολιτική και μετανάστευση. Θα διατηρήσουν στενή επικοινωνία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής η Ευρώπη και η αριστερά

Η κυβέρνηση Τραμπ στη νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ στοχοποιεί την Ευρώπη ως «εκκολαπτήριο απειλών» και τους «εξτρεμιστές της αριστεράς», υπογραμμίζοντας κίνδυνο από ναρκωτρομοκράτες, ισλαμιστές και αναρχικούς.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι εκφράζει αισιοδοξία για συνάντηση με τον Ρούμπιο στη Ρώμη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι ανέφερε πως αναμένει να δει τον Μάρκο Ρούμπιο στη Ρώμη, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στις 7-8 Μαΐου. Τόνισε ότι η Ιταλία τηρεί πάντα τις διεθνείς δεσμεύσεις της.