ΓΔ: 2571.01 -0.65% Τζίρος: 10.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:40
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Ιταλία: Αύξηση μέτρων ασφαλείας για πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων

Η ιταλική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ουσιαστική αύξηση των μέτρων ασφαλείας, για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, αποφάσισε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.

Κατά την συνεδρίαση της Στρατηγικής Επιτροπής κατά της Τρομοκρατίας, στο υπουργείο εσωτερικών της Ρώμης, αποφασίσθηκε η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για την προστασία των πρεσβειών των ξένων χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Συνολικά, οι λεγόμενοι «ευαίσθητοι στόχοι», στην Ιταλία ξεπερνούν τις 29.000, εκ των οποίων, περίπου 1.000 συνδέονται με αμερικανικά και ισραηλινά συμφέροντα και δραστηριότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Βατικανό και σε όλη την γύρω περιοχή, όπου κάθε ημέρα συρρέουν χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές λόγω του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τελετές του φετινού Αγίου Έτους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, είναι η μόνη μεγάλη δυτική χώρα η οποία, τα τελευταία χρόνια δεν έχει πληγεί από τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- στην πείρα των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας, κυρίως από την αντιμετώπιση της δύσκολης περίοδο της τρομοκρατίας.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων, με στόχο την επικαιροποίηση των μέχρι τώρα στρατηγικών πρόληψης και προστασίας, ιδίως των πολιτών που ζουν στις μεγαλύτερες, τουριστικές πόλεις της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία ζητά ένταξη Φρουρών της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών της ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι θα προτείνει στην ΕΕ να ενταχθούν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, με κυρώσεις στους υπαίτιους. Η Τεχεράνη αντέδρασε καλώντας την Ιταλίδα πρέσβη για διαμαρτυρία.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Εκφράζω τη στήριξή μου στον πάπα Λέοντα

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την εγγύτητα της ίδιας και της ιταλικής κυβέρνησης στον Πάπα Λέοντα για τη δοκιμασία που αντιμετωπίζει. Δήλωσε βέβαιη ότι ο ιταλικός λαός θα προσφέρει αγάπη και στήριξη, εκτιμώντας τη νηφαλιότητά του.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό, όπου μασκοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τρεις αστυνομικοί που διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός έως το τέλος της θητείας μου

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της θητείας της το 2027, παρά δημοσιεύματα που την ήθελαν να εξετάζει πρόωρες εκλογές λόγω απώλειας στήριξης από το νέο ακροδεξιό κίνημα του Ρ. Βανάτσι.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στην Ιταλία ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης, Βιταντόνιο Λοβάλο

Ο Βιταντόνιο Λοβάλο, ο γηραιότερος άνδρας στην Ευρώπη, πέθανε στα 112 του χρόνια στο Αβιλιάνο της Ιταλίας. Παρέμεινε ενεργός μέχρι τα βαθιά του γεράματα. «Το Αβιλιάνο έχασε ένα κομμάτι της ιστορίας του», δήλωσε ο δήμαρχος.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συγκρουόμενες αντιδράσεις για τη νίκη της AfD στη Σαξονία

Ο Ταγιάνι χαρακτήρισε «τρομακτική» τη νίκη της AfD στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, ενώ ο Σαλβίνι την χαιρέτισε ως απαίτηση για αλλαγή. Ο Βανάτσι του FnV δήλωσε ενθουσιασμένος: «Η Ευρώπη αλλάζει. Nessun dorma».