ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δίπλα στη σημαία της Κίνας σε επίσημη εμφάνιση.

Πεκίνο: Όχι σε στρατιωτική επέμβαση – Να σταματήσει το Ισραήλ τη βία

Η Κίνα προειδοποιεί κατά χρήσης βίας και ζητά παύση πυρός στη Μέση Ανατολή. Αιχμές κατά Ισραήλ και Τραμπ εν μέσω εντάσεων με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Την έντονη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε χρήση βίας ή στρατιωτική ενέργεια εξέφρασε η Κίνα, αντιδρώντας στις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν απέκλεισε ενδεχόμενο επέμβασης κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

«Η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα άλλων κρατών, και απορρίπτει τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο.

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ειδικά το Ισραήλ να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η Κίνα ζητά από όλες τις πλευρές, και ιδιαιτέρως από το Ισραήλ, να σταματήσουν τις συγκρούσεις, να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία των λαών της περιοχής και να τερματίσουν την κλιμάκωση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ-Νετανιάχου: Πίεση ΗΠΑ στην Τεχεράνη για μείωση πετρελαίου στην Κίνα

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με το Axios. Η Κίνα απάντησε πως η νόμιμη διεθνής συνεργασία πρέπει να γίνεται σεβαστή.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ σε Τραμπ: Δεν παίζεται ρώσικη ρουλέτα με τις ζωές εκατομμυρίων

Ο Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε την αντίθεσή του στην επίθεση στο Ιράν από ΗΠΑ-Ισραήλ, προειδοποιώντας για κίνδυνο «ρώσικης ρουλέτας» που απειλεί εκατομμύρια ζωές, απαντώντας στις εμπορικές απειλές Τραμπ κατά της Μαδρίτης.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά άμεση παύση των ισραηλινών πληγμάτων κατά του Ιράν

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές ενέργειες επιδεινώνουν τη σύγκρουση και δημιουργούν νέες, σοβαρές συνέπειες, σύμφωνα με το Xinhua.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Λαριτζανί - Δεν διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ

Ο Αλί Λαριτζανί απέρριψε κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο Τραμπ ότι προκάλεσε χάος στη Μέση Ανατολή με την επίθεση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας και φοβάται νέες απώλειες για τις αμερικανικές δυνάμεις.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν Ιράν, ο πόλεμος επεκτείνεται στον Λίβανο

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απάντησε με χτυπήματα. Η σύγκρουση κλιμακώνεται μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών και του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ.