ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν με τα παναϊρανικά χρώματα και το έμβλημα στο κέντρο.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση επανήλθε μετά την επίθεση στην Τεχεράνη

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν επανέλαβε τις εκπομπές της μετά από διακοπή λόγω ισραηλινής επίθεσης στην Τεχεράνη, δηλώνοντας πως «η φωνή δεν φιμώνεται».

Παρά την επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στις εγκαταστάσεις της στην Τεχεράνη, η κρατική τηλεόραση του Ιράν (IRIB) επανήλθε άμεσα στον αέρα, συνεχίζοντας τις ζωντανές μεταδόσεις. 

Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του φορέα, η εκπομπή διακόπηκε μόνο προσωρινά εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τη στρατιωτική επιχείρηση.

«Το σιωνιστικό καθεστώς, εχθρός του ιρανικού έθνους, εξαπέλυσε πριν από λίγα λεπτά επίθεση κατά του δικτύου ενημέρωσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Χασάν Αμπεντινί, στέλεχος της IRIB. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το καθεστώς αγνοεί πως η φωνή της Ισλαμικής Επανάστασης δεν μπορεί να φιμωθεί με στρατιωτικά μέσα».

Η στοχευμένη επίθεση εναντίον των γραφείων της κρατικής τηλεόρασης στην Τρίτη Περιφέρεια της ιρανικής πρωτεύουσας αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμακούμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. 

Η περιοχή, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων διπλωματικές αποστολές και νοσοκομεία, είχε τεθεί νωρίτερα σε καθεστώς προειδοποιητικής εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό.

Παρά τη ζημιά στο κτίριο, οι υπεύθυνοι της IRIB ξεκαθάρισαν ότι οι εκπομπές συνεχίζονται απρόσκοπτα από εναλλακτικές εγκαταστάσεις, αποδεικνύοντας – όπως τόνισαν – τη «θωράκιση» του ιρανικού μηχανισμού ενημέρωσης απέναντι σε «απόπειρες φίμωσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρηνικός σταθμός ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επιθεωρητές ΙΑΕΑ επισκέφθηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις τη Δευτέρα

Επιθεωρητές του ΔΟΑΕ επισκέφθηκαν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ιράν, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη τηρεί τις δεσμεύσεις της στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη θέλει ειρήνη, όχι πίεση, δηλώνει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν τόνισε ότι το Ιράν επιδιώκει ειρήνη αλλά δεν θα εγκαταλείψει τα πυραυλικά και πυρηνικά του προγράμματα. Ανοιχτή η Τεχεράνη σε διαλόγο, απορρίπτει όμως πιέσεις και περιορισμούς από ΗΠΑ και Δύση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ζητά άρση κυρώσεων, είμαι ανοικτός σε διάλογο

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν ζήτησε πολλές φορές την άρση των αμερικανικών κυρώσεων και πως είναι «ανοιχτός» σε διάλογο για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλούν οι κυρώσεις στην Τεχεράνη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν καταδικάζει τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τους νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ενώ ο λιβανικός στρατός τόνισε ότι στόχευαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή του στην περιοχή. Η Χεζμπολά δήλωσε διατήρηση του δικαιώματος αυτοάμυνας.