ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε το κτίριο του IRIB στην Τεχεράνη. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση εκκένωσης και δηλώσεις περί «εξαφάνισης του φερέφωνου προπαγάνδας».

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το απόγευμα το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ιρανικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα IRIB.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν έχουν επαληθευτεί, εμφανίζουν το κτίριο τυλιγμένο σε φλόγες.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν προειδοποίηση για εκκένωση μιας περιοχής της Τεχεράνης, όπου βρίσκεται η έδρα του IRIB.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο IRIB βρίσκεται «στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

«Το φερέφωνο της ιρανικής προπαγάνδας και υποκίνησης βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Η εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους μιας περιοχής στο βορειοανατολικό τμήμα της Τεχεράνης να φύγουν γρήγορα από τις εστίες τους, εν αναμονή επιθέσεων σε «στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στο ιρανικό καθεστώς».

 «Τις επόμενες ώρες, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα επιχειρήσουν στην περιοχή (...) για να στοχεύσουν στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στο ιρανικό καθεστώς. Πολίτες της Τεχεράνης, για την ασφάλειά σας, παρακαλούμε εκκενώστε (αυτήν) την περιοχή της Τρίτης Περιφέρειας», έγραψε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε μήνυμα στο Telegram στα περσικά, συνοδευόμενο από έναν χάρτη που σημειώνει τη ζώνη εκκένωσης με κόκκινο χρώμα.

Αυτή η περιοχή της Τρίτης Περιφέρειας της Τεχεράνης είναι μια πολυτελής συνοικία της ιρανικής πρωτεύουσας, στην οποία υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο της αστυνομίας και ο IRIB, ο οποίος εκπέμπει κυρίως στο Ιράν αλλά και στο εξωτερικό.

 Στη συνοικία αυτή υπάρχουν επίσης οι πρεσβείες του Κατάρ, του Ομάν και του Κουβέιτ, ένα γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ), καθώς και το γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και πολλά νοσοκομεία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ισραηλινός στρατός υποστήριξαν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «ελέγχει πλήρως τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ενώ οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολά συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, ενόψει συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσιγκτον.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Θέλουμε κάθε ευκαιρία κατά της Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε από τον νότιο Λίβανο πως θα διαλύσει τη Χεζμπολάχ και ότι ο στρατός είναι έτοιμος να επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν αν χρειαστεί, για να αποδυναμωθεί το καθεστώς.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.