ΓΔ: 2679.7 1.18% Τζίρος: 147.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:39
Σημαία Ισραήλ

Kλειστός για τρίτη συνεχόμενη μέρα o εναέριος χώρος του Ισραήλ

Για τρίτη διαδοχική ημέρα ο εναέριος χώρος του Ισραήλ παραμένει κλειστός, σύμφωνα με ανακοίνωση των αερολιμενικών αρχών.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο εναέριος χώρος του Ισραήλ παραμένει κλειστός, όπως ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, το «αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, εξακολουθεί να είναι κλειστό για αφίξεις και αναχωρήσεις», ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένη ώρα επανέναρξης των πτήσεων.

Παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «ανακοίνωση όσον αφορά το εκ νέου άνοιγμά του θα γίνει τουλάχιστον 6 ώρες πριν», γεγονός που δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα για τις διεθνείς και εγχώριες μετακινήσεις.

Όπως προστίθεται, «αυτό ενδέχεται να πάρει χρόνο, λόγω της κατάστασης», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι περιορισμοί να διαρκέσουν περαιτέρω.

Το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ αποδίδει τη συνέχιση της απαγόρευσης στις <συνθήκες ασφάλειας>, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της αεροπορικής κίνησης και των επιβατών.

Εναλλακτικές προσβάσεις και δυνατότητες εισόδου

Παρά το γεγονός ότι οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν ανασταλεί, τα χερσαία μεθοριακά σημεία διέλευσης με την Ιορδανία και την Αίγυπτο παραμένουν κανονικά ανοικτά, προσφέροντας μια εναλλακτική για ταξιδιώτες και επιχειρηματίες που πρέπει να μετακινηθούν προς ή από το Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η EL AL εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις από Ισραήλ προς Αργεντινή

Η ισραηλινή El Al θα εγκαινιάσει φέτος απευθείας πτήσεις προς Αργεντινή, στη μεγαλύτερη διαδρομή της ως τώρα. Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, όπως ανακοινώθηκε κατά την υπογραφή διμερών συμφωνιών συνεργασίας.
Αεροδρόμιο Ηρακλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηράκλειο: Ρεκόρ επιβατών φέτος στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» σημείωσε ρεκόρ επιβατών με 68.818 ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου και 406 κινήσεις αεροσκαφών στις 2 Αυγούστου, ενώ η κίνηση Αυγούστου αυξήθηκε κατά 3,1% με 1,38 εκατ. επιβάτες.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην ακτοπλοϊκή κίνηση: 80.000 αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα λιμάνια Αττικής λόγω της καλοκαιρινής εξόδου, με ενισχυμένα μέτρα του Λιμενικού για τη διευκόλυνση επιβατών. Συνολικά 28.746 ταξιδιώτες αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air China συνδέει Πεκίνο-Ζάγκρεμπ με στάση Βουκουρέστι από 4/9

Η Air China εγκαινιάζει νέα αεροπορική γραμμή Πεκίνο-Βουκουρέστι-Ζάγκρεμπ από 4 Σεπτεμβρίου, με δρομολόγια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, συνεχίζοντας την επέκταση των ευρωπαϊκών της πτήσεων μετά τη σύνδεση με Βενετία.