ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σαγκάη νυκτερινό τοπίο
Φωτογραφία Shutterstock

Καταδικάζει τα ισραηλινά πλήγματα ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης, με 10 μέλη υπό ηγεσία της Κίνας, καταδικάζει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), στον οποίο συμμετέχουν δέκα σημαντικές χώρες της ευρασιατικής περιοχής με ηγετικό ρόλο της Κίνας, εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Μέσα από επίσημη ανακοίνωση, ο SCO διατυπώνει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι ισραηλινές επιχειρήσεις είχαν στόχο πολιτικής χρήσης υποδομές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας απώλειες αμάχων. Ο SCO επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές συνιστούν παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η δράση αυτή παραβίασε τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ, υπονόμευσε την κυριαρχία του Ιράν, την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, επιδρώντας σοβαρά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

Η συγκεκριμένη δήλωση του SCO υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διατήρηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια σε 4 χώρες της Μέσης Ανατολής

Η Κίνα ανακοίνωσε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία και Ιράκ, που επλήγησαν από κρίση μετά τα πλήγματα Ισραήλ-ΗΠΑ κατά του Ιράν, καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές και υπογραμμίζοντας τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε κίνδυνο η ενότητα και η ακεραιότητα του Λιβάνου

Ο ειδικός απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου, Ζαν-Υβ Λεντριάν, προειδοποίησε ότι η ενότητα και ακεραιότητα του Λιβάνου απειλούνται από τη διαίρεση για τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, ενώ στηρίζει τη συνέχιση της εκεχειρίας και τις άμεσες διαπραγματεύσεις.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί απειλούν με επέκταση του πολέμου πέρα από τη Μέση Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ότι αν υπάρξει νέα επίθεση ΗΠΑ ή Ισραήλ κατά του Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή. Η κατάπαυση πυρός με τις ΗΠΑ ισχύει από 8 Απριλίου, μετά από μήνες έντασης.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή Φρουρών της Επανάστασης για επέκταση πολέμου εκτός Μέσης Ανατολής

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν πως, αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξαναεπιτεθούν στο Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή, με καταστροφικά πλήγματα, όπως αναφέρουν στη σελίδα τους Sepah News.